Accountant/Bedrijfsadministrateur

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Is dit beroep iets voor jou?

Dit traject maakt het mogelijk om de opleiding in 2 jaar te voltooien en richt zich met name op economie. Na afstuderen is er goede aansluiting met verschillende hbo-opleidingen. De opleiding leidt je op tot Assistent Accountant of Bedrijfsadministrateur, dit geeft toegang tot economische opleidingen op het hbo.

Als assistent accountant doe je financieel administratief werk voor klanten van het accountantskantoor waar je werkt. Je verwerkt allerlei financiële gegevens en je hebt contact met klanten. Je belt ze om informatie te vragen, ze komen bij jou op bezoek of je gaat naar hun toe. Je weet alles van de boekhouding van je klanten en je denkt met ze mee hoe dat nog beter kan. Je bent bezig met het bijwerken van dagboeken en je verzorgt de afsluiting van de boekhouding van je klant aan het einde van de maand, kwartaal of een heel jaar.

Als bedrijfsadministrateur werk je op de financiële administratie van een bedrijf of je bent aan het werk bij een administratiekantoor dat de administratie voor andere bedrijven verzorgt. Je voert diverse financiële gegevens in in de computer en je maakt er rapportages van. Je bent bijvoorbeeld bezig met de debiteuren- en crediteurenadministratie. Je weet precies hoe het bedrijf er financieel voorstaat. Samen met je collega's zorg je voor de maand-, kwartaal- en jaarrapportages. Op die manier ziet de directie precies hoe het met de financiën gaat.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt 2 jaar. Je volgt lessen op school (75%) en je loopt stage / BPV (25%) bij een erkend leerbedrijf. In het 2e leerjaar loop je ongeveer 20 weken stage bij een bedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Boekingen verrichten in het memoriaal en werkzaamheden verrichten voor de periodeafsluiting
  • Voorbereidingen treffen voor de aangifte omzetbelasting en voor de afhandeling van de aangifte loonheffingafdracht
  • Verrichten van werkzaamheden voor de aangifte inkomstenbelasting
  • Bijhouden van een projectadministratie, een urenadministratie en een administratie van kwantitatieve gegevens
  • Inkoopboek, verkoopboek, bankboeken en kasboek van klanten bijwerken

Toelatingseisen

- Diploma's en/of certificaten en/of (werk-)ervaring ter beoordeling van de toelatings- en/of plaatsingscommissie - Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo met minimaal een 7 voor economie, wiskunde en Nederlands - Overgangsbewijs naar 5 havo/vwo met minimaal een voldoende voor economie, management / organisatie, wiskunde en Nederlands - Vmbo-diploma T-leerweg: met minimaal een 7 voor economie, Nederlands en wiskunde

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...