Entree Horeca & Voeding

MBO Niveau 1

Algemene informatie

Bij de opleiding Entree Horeca & Voeding kun je kiezen uit drie richtingen, namelijk:
- Brood & Banket - MBO College Centrum
- Gastheer / -vrouw - MBO College Centrum / MBO College Hilversum
- Kok - MBO College Centrum

Is dit beroep iets voor jou?
Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren? Dan is de opleiding Entree Horeca & Voeding voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of naar werk.

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je werkt in kleine groepen en hebt een vast lesrooster. Je volgt lessen op school en loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier bouwstenen:
1. Beroepsvaardigheden (op school en stage)
2. Nederlands en rekenen
3. Loopbaan & burgerschap
4. Sport en cultuur

Brood & Banket
Als assistent brood & banket assisteer je de bakker bij het maken van brood- en banketbakkersproducten. Denk bijvoorbeeld aan appeltaarten en gebakjes. Je voert voorbereidende werkzaamheden uit en werkt de producten af. Je houdt van creativiteit en van precisiewerk. Goede hygiëne is belangrijk en daarom leer je netjes en schoon te werken.

Je leert: assisteren bij het maken van brood- en banketbakkersproducten, het afwerken van brood- en banketbakkersproducten, hygiënisch werken volgens het bedrijfsschoonmaakplan.

Kok
Als assistent kok maak je kennis met de voorbereidende werkzaamheden in de horeca. Dat kan in de keuken zijn, waar je groente en fruit wast, ingrediënten snijdt of lekkere broodjes maakt. Je werkt tijdens je opleiding ook in de bediening, of verricht baliewerkzaamheden. Je besteedt aandacht aan vaardigheden als communicatie en sociale vaardigheden. Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage.

Je leert: het bereiden en serveren van gerechten, het verzorgen van bestellingen en afrekenen, het ontvangen van gasten.

Gastheer / -vrouw
Als assistent gastheer / -vrouw ben je bezig met ondersteunende werkzaamheden in de horeca. Denk bijvoorbeeld aan receptie werkzaamheden, gasten ontvangen, het bewaken van de sfeer en veiligheid, maar ook met werkzaamheden in de catering en ter ondersteuning van de organisatie van evenementen. Kortom, je verricht vooral servicegerichte werkzaamheden met oog voor gastvrijheid.

Je leert: zorg dragen voor kwaliteit, veilig en milieubewust werken, samenwerken en tijdens de werkzaamheden communiceren, klantgericht kunnen handelen, eigen werkzaamheden kunnen voorbereiden.

Toelatingseisen

- Je hebt geen diploma voortgezet onderwijs
- Leeftijd: minimaal 16 jaar

Toekomstmogelijkheden

- Gastheer /-vrouw: facility services van bedrijven in vrijwel alle sectoren
- Brood & Banket: bakkerij, bake-off afdeling van een supermarkt
- Kok: horecagelegenheden
- Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.




Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (4)
StadLand
AlmeloNederland
AmsterdamNederland
HilversumNederland
NijmegenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Entree Horeca & Voeding

Bij welke instellingen kun je Entree Horeca & Voeding volgen?

(4) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Entree Horeca & Voeding?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Entree Horeca & Voeding volgen?

(4) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...