Smart Media Advisor

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Is dit beroep iets voor jou?

Een Smart Media Advisor werkt graag met moderne technologie en mensen. De focus ligt op 'het nieuwe werken'. Als aankomend ICT-professional leer je bedrijven en cliënten adviseren hoe efficiënter te werken, door gebruik te maken van de oplossingen die het internet en moderne communicatiemiddelen bieden. Communicatievaardigheden, inlevingsvermogen en kennis van ICT-technologie zijn daarbij van groot belang. Onderhoud en beveiliging van ICT devices en applicaties verandert.

Het gebruik van applicaties op smartphones en tablets groeit explosief. Ondernemers richten zich steeds vaker op nieuwe ICT-producten en diensten en zetten interactieve media in voor de organisatie. Voor de ontwikkeling en het onderhoud van deze hard- en software zijn breed opgeleide mensen nodig.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De basis van Smart Media Advisor is een versnelde opleiding Medewerker Beheer ICT aangevuld met o.a. extra vakken op het gebied van ontwikkeling van apps voor smartphone en tablet, communicatie- en adviesvaardigheden, management- en marketingconcepten, cloudcomputing, scripting en security. Je volgt onderwijs op school en loopt ook stage(s) in bedrijven en instellingen (360 uur).

Wat leer je tijdens de opleiding?

De basisvakken van Smart Media Advisor zijn die van de opleiding Medewerker Beheer ICT. Naast Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan Burgerschap en sport krijg je vakinhoudelijke lessen die je goed voorbereiden op de drie praktijkeindexamens. Installeren, onderhouden, beheren en adviseren van hard- en software leer je in het eerste gedeelte van de opleiding.

Voordat je op stage gaat, leer je storingen oplossen en voorkomen, incidenten in behandeling nemen en afhandelen. Gedurende het hele studiejaar leer je daarbij de cloud te gebruiken, efficiënt en veilig samen te werken, en worden Smart Media en adviseren door middel van verschillende lesonderwerpen samengebracht.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Diploma's en/of certificaten en/of (werk-)ervaring ter beoordeling van de toelatings- en/of plaatsingscommissie
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • Vmbo-diploma Kb-/G-/T-leerweg

Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...