Allround Natuursteenbewerker

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Als allround natuursteenbewerker werk je aan grafmonumenten, aanrechtbladen, vloeren, trappen en (oude) gevelstenen. Je bent vaak in de steenhouwerij te vinden. Hier zaag, polijst en frees je allerlei soorten natuursteen van over de hele wereld. Je ziet daarbij de mooiste kleuren voorbij komen. Soms werk je met de hand, maar vaker met moderne machines. Je komt ook wel eens buiten. Bijvoorbeeld om een gevelsteen in een oud grachtenpand te restaureren. Of om op een kerkhof een monument te plaatsen op een graf. Dit wordt ook wel stellen genoemd. Grote klussen als het restaureren van een kerk kunnen ook op je pad komen. Wat voor soort werk je het meest doet, is afhankelijk van het bedrijf waar je gaat werken. En van je specialisme. Naast het handwerk kun je ook collega’s aansturen. Je houdt de voortgang van hun werk in de gaten en controleert het resultaat.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4 of diploma op mbo-niveau 2. Let op: het kan zijn dat je deze opleiding eerst start op niveau 2 en dan doorstroomt naar de opleiding op niveau 3. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het vak. Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, meld je dit direct bij de intake.

Toekomstmogelijkheden

Als allround natuursteenbewerker kun je je verbreden door andere soorten werkzaamheden erbij te gaan doen. Je diploma biedt bovendien mogelijkheden om door te stromen naar de functie van werkvoorbereider of chef werkplaats. Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je doorstromen naar de volgende opleiding:

Kaderfunctionaris Bouw & Infra en Gespecialiseerde Aannemerij (niveau 4)

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
NieuwegeinNederland
Opleidingen (1)
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Allround Natuursteenbewerker

Bij welke instellingen kun je Allround Natuursteenbewerker volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Allround Natuursteenbewerker?

(1) open dagen gevonden

In welke steden kun je Allround Natuursteenbewerker volgen?

(1) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...