Klinische Technologie

WO Bachelor

Algemene informatie

De opleiding Klinische Technologie leidt technisch-medische professionals op die deel uitmaken van een medisch behandelteam. Binnen dit team ziet de behandelend arts/specialist de patiënt als eerste. Bij complexe technisch-medische problematiek doet hij of zij een beroep op een klinisch technoloog. De klinisch technoloog zal de arts adviseren en/of een deel van de diagnose of behandeling, waar zijn technisch-medische kennis cruciaal is, voor zijn rekening nemen.

Geneeskunde en techniek

Globaal bestaat het onderwijs binnen de nieuwe bacheloropleiding voor de helft uit vakken die technisch of klinisch gericht zijn, en voor de helft uit vakken waarin het medische en technische geïntegreerd wordt aangeboden door een team van docenten van het Erasmus MC, het LUMC en de TU Delft. Veel van het onderwijs zal gegeven worden aan de TU Delft, maar specifieke medische practica en patiëntdemonstraties worden in de medische centra aangeboden.

Toelatingseisen

De opleiding is geschikt voor scholieren met een NT-profiel met biologie of een NG-profiel met wiskunde B en natuurkunde. Voor de opleiding wordt een numerus fixus voor 100 studenten aangevraagd voor een gecontroleerde opstart en doorstroom. Na de bacheloropleiding kunnen studenten doorstromen naar verschillende masteropleidingen. Een doorstroommogelijkheid is de reeds bestaande vervolgmaster Technical Medicine (Universiteit Twente). Na het afronden van deze masteropleiding kan de student zich klinisch technoloog noemen: een medisch professional wiens bevoegdheden vastgelegd zijn in de ‘Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg’ (Wet BIG).

Een selecte groep met een bachelor Klinische Technologie kan waarschijnlijk per 2017-2018 met een aanvullend schakeljaarprogramma doorstromen naar de master Geneeskunde bij het LUMC of Erasmus MC. Tot slot bestaat er de mogelijkheid door te gaan naar de master Biomedical Engineering aan de TU Delft.

Toekomstmogelijkheden

De Technische Universiteit Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum werken al veel samen binnen de Medical Delta en in klinisch-technologisch onderzoek. Na het afronden van deze masteropleiding kan de student zich klinisch technoloog noemen: een medisch professional wiens bevoegdheden vastgelegd zijn in de ‘Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg’ (Wet BIG). Als student krijg je een ‘joint degree’ diploma met de logo’s van de drie samenwerkende universiteiten.

Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Medical informaticsWO Master
Steden (3)
StadLand
DelftNederland
LeidenNederland
RotterdamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Klinische Technologie

Bij welke instellingen kun je Klinische Technologie volgen?

(3) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Klinische Technologie ?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Klinische Technologie volgen?

(3) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...