Geo Media & Design

HBO Bachelor

Algemene informatie

Tijdens de gloednieuwe interactieve hbo-opleiding Geo Media & Design leer je het wereldvak aardrijkskunde combineren met nieuwe media en design. Je verkent vier jaar lang de werelden van virtual reality, serious gaming, YouTube, visual journalism, infographics en een flinke dosis geografie. Bij Geo Media & Design leer je geografisch denken en complexe vraagstukken inzichtelijk maken. Dat valt nog niet mee, want politieke, economische, duurzame en sociale belangen drukken een belangrijke stempel op deze vraagstukken. Je gaat aan de slag om ideeën en oplossingen te bedenken voor vraagstukken die iets betekenen in het dagelijks leven van mensen.

De maatschappij verandert. Waar je eerst op zoek ging naar informatie, is informatie nu op iedere plek en op elk moment beschikbaar. Technologie maakt dit mogelijk. Je smartphone laat je een kaartje zien waar in de buurt van jouw plek vrienden te vinden zijn of de beste café’s. TomTom brengt je, met actuele file-informatie, van a naar b. Locatie en tijd zijn dus de nieuwe X-factoren van informatie. Dat is wat je noemt 4D-Geo. Een Geo Media Designer is een nieuw soort geograaf die de X-factor van informatie begrijpt en inzet om tot nieuwe producten en diensten te komen.

Toelatingseisen

vwo met profiel:
Natuur en techniek, Natuur en gezondheid, Economie en maatschappij & Cultuur en maatschappij.

Havo met profiel:
Natuur en techniek, Natuur en gezondheid, Economie en maatschappij & Cultuur en maatschappij met wiskunde A en B.

Doorstromen profielen mbo
Niveau 4 met het vak 'doorstromen wiskunde' of 'wiskunde C1 of C2'.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren met een deficiëntiecursus.

Toekomstmogelijkheden

Wat kun je worden als je de studie Geo Media & Design (onderdeel van de opleiding Plattelandsvernieuwing) hebt afgerond? Wat voorbeelden: Denk aan een baan bij het KNMI waar jij voor pretparken gaat bedenken hoe ze het weer op hun websites kunnen presenteren als service voor de bezoekers. Of je werkt bij de krant waarbij jij infographics (plaatjes) maakt over hoe natuurrampen ontstaan, zodat dat duidelijk wordt voor hun lezers. Voor een gemeente zou jij een digitale kaart kunnen maken. Hiermee kunnen inwoners op een interactieve manier informatie over hun woonomgeving vinden (veiligheid, etniciteit, grondprijzen). Oftewel: jij presenteert de geografische informatie, zodat die bruikbaar en aantrekkelijk wordt én dat is de toekomst!

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
HAS Hogeschool - Den BoschDen Bosch
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
Den BoschNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Geo Media & Design

Bij welke instellingen kun je Geo Media & Design volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Geo Media & Design volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...