International Food & Agribusiness

HBO Bachelor

Algemene informatie

Internationaal duurzaam ondernemen, dat is waar de opleiding International Food & Agribusiness in een notendop om draait. Dat wil zeggen internationaal zaken doen met respect voor mens en milieu. Het is een opleiding voor iedereen met een brede interesse in de wereld en andere culturen. Voel jij je betrokken bij de uitdaging van het wereldvoedselvraagstuk? Ben je gedreven, creatief maar ook zakelijk? Dan is International Food & Agribusiness je op het lijf geschreven.

Bij International food & Agribusiness leer je alles over hoe in verschillende landen en culturen voedsel geproduceerd en verwerkt wordt en hoe je deze ketens kunt verduurzamen. Je werkt mee aan slimme oplossingen die het mogelijk maken om nu en in de toekomst voldoende en gezond voedsel te produceren én tegelijkertijd zuinig om te gaan met natuurlijke grondstoffen. Je maakt kennis met de keten van producent tot consument en alle aspecten die daarbij horen: planten, dieren, gezondheid, en non-food toepassingen van agrarische grondstoffen.

Maar naast de technische kennis die je opdoet, leer je ook alles over internationaal samenwerken en ondernemerschap, want ook dat hoort bij duurzaamheid. Je neemt een kijkje in de werelden van het (internationale) bedrijfsleven en non-profit organisaties. Daardoor ontdek je hoe je bruggen bouwt tussen verschillende belangen en hoe je samen écht duurzaam zaken kunt doet in de wereld van food- en agribusiness.

Toelatingseisen

Vwo profiel met:
Natuur en techniek, Natuur en gezondheid, Economie en maatschappij & Cultuur en maatschappij met wiskunde.

Havo profiel met:
Natuur en techniek, Natuur en gezondheid, Economie en maatschappij & Cultuur en maatschappij met wiskunde.

Doorstroom profielen mbo:
Mbo niveau 4 met wiskunde.

Engels
Als je International Food & Agribusiness wilt komen studeren moet je kunnen aantonen dat je voldoende Engels spreekt. Dat kun je doen door te laten zien dat je:
- VWO of HAVO hebt afgerond met een positief resultaat voor Engels als examenvak (6 of hoger)
- je MBO niveau 4 hebt afgerond
- je vooropleiding in het Engels hebt afgerond

Indien dit allemaal voor jou niet van toepassing is, moet je een Engelse taaltoets doen zoals de TOEFL toets, de IELTS toets of het Cambridge ESOL Certificate.

Toekomstmogelijkheden

Als afgestudeerde van de studie International Food & Agribusiness heb je geweldige kansen op een baan, zowel in Nederland als in het buitenland. Als algemeen deskundige met een brede kijk op de gehele agrarische productieketen, ben jij de link die de specialisten van de verschillende sectoren bij elkaar brengt. Of je nou gaat werken voor een grote multinational of voor een kleiner bedrijf, jij bent de bruggenbouwer tussen de vele domeinen van de agrarische industrie en jij houdt de sleutel in handen om deze sector duurzamer te maken.

Je kunt bijvoorbeeld internationaal manager of ondernemer worden, coördinator duurzaamheid, consultant of specialist op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of beleidsmedewerker, projectmanager of technisch specialist in een van de sectoren van de voedsel- en landbouwindustrie.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
HAS Hogeschool - Den BoschDen Bosch
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
Den BoschNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
International Food & Agribusiness

Bij welke instellingen kun je International Food & Agribusiness volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je International Food & Agribusiness volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...