Transnationale en Mondiale Perspectieven

WO Master

Algemene informatie

Master in de Europese Studie
Deze master wordt onder de naam 'Transnational and Global Perspectives' ook in het Engels aangeboden.

Al meer dan 20 jaar trekt deze internationale master studenten aan uit de hele wereld . De master in Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven biedt een gespecialiseerde en interdisciplinaire analyse van Europa's interne dynamiek en het externe beleid van de EU in de wereld.

In de interdisciplinaire master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven (MAES) vormen we mondiale, goed presterende studenten om Europa te begrijpen als een streek met de vele diversiteiten en intense cross-border en trans-border interacties en uitwisselingen. Europa is, niet enkel als continent maar ook als concept, onderworpen aan verandering en transformatie.

Het programma bestaat uit twee interdisciplinaire modules, aangeboden door diverse specialisten in Europese studies, waaronder ook cursussen over recht, geschiedenis, politieke wetenschappen, economie, taalkunde, antropologie, godsdienstwetenschap en filosofie .
De eerste module focust sterk op de grensoverschrijdende dynamiek en de geschiedenis van Europa, op het beoordelen van Europa als continent dat resultaat is van historische, culturele en sociale verschillen en gelijkenissen.

De tweede module benadrukt de politieke, economische en juridische aspecten van het externe beleid van de Europese Unie in een context van globalisering en global governance. Door deze twee specifieke modules richt het programma zich op de fundamentele interne en externe uitdagingen waarmee Europa vandaag wordt geconfronteerd.

Toelatingseisen

Alle studenten - inclusief de Belgische studenten - moeten formeel ingeschreven zijn (en voldaan hebben aan alle voorwaarden) voor de start van het academiejaar. Studenten moeten deelnemen aan het programma vanaf de eerste dag van het academiejaar en moeten de welkomst- en introductiesessies tijdens de eerste dag van het academiejaar bijwonen.

Academische achtergrond
Het programma master in de Europese Studies aanvaardt houders van de volgende diploma's:
- een bachelor in de politieke en sociale wetenschappen, bachelor in de letteren, bachelor in de rechten, bachelor in de economische wetenschappen, bachelor in de Europese studies, bachelor in de geschiedenis, bachelor in de communicatiewetenschappen, bachelor in de wijsbegeerte, bachelor in de pedagogische wetenschappen, bachelor in de godgeleerdheid en de godsdienstwetenschappen;
- een masterdiploma in een van de disciplines van de Humane Wetenschappen;
- een masterdiploma in andere academische disciplines, indien de kandidaat professionele ervaring heeft in het studiedomein van de master in de Europese studies.

Kennis van het Nederlands, Engels, Frans en Duits
De student moet in staat zijn om wetenschappelijke literatuur in het Nederlands, Engels, Frans en Duits te lezen en moet wetenschappelijke ideeën in het Engels kunnen bespreken (een aanzienlijk deel van het lessenpakket wordt in het Engels gedoceerd).

Toekomstmogelijkheden

Veel alumni werken voor de Europese instellingen en de belangengroeperingen, geven advies over Europese zaken aan de nationale, regionale of lokale overheden en regeringen, of zijn verantwoordelijk voor Europese aangelegenheden bij particuliere bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. Anderen zijn bezig met nationale en multinationale diplomatie. Velen nemen academische functies op in Europese politiek, economie , geschiedenis en cultuur aan universiteiten over de hele wereld. Nog andere alumni zijn tewerkgesteld in de journalistiek.

Hoewel het programma nog maar een 20-tal jaren afgestudeerden naar de arbeidsmarkt stuurt, hebben veel van deze alumni een indrukwekkende carrière uitgebouwd.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
BeleidsadviseurEconomie/Handel/Management

Informatie over
Transnationale en Mondiale Perspectieven

Bij welke instellingen kun je Transnationale en Mondiale Perspectieven volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Transnationale en Mondiale Perspectieven?

(1) open dagen gevonden

In welke steden kun je Transnationale en Mondiale Perspectieven volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Transnationale en Mondiale Perspectieven?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...