Assistent Elektrotechniek

MBO Niveau 1

Algemene informatie

Iets voor mij?
Werk je graag met je handen? Heb je belangstelling voor elektrische toestellen? Lijkt het je leuk om vaak op pad te zijn met de bedrijfsauto? Heb je graag contact met mensen? Kun je goed een opdracht uitvoeren én kun je goed samenwerken? Kom dan de opleiding Assistent Elektrotechniek doen! Tijdens deze opleiding krijg je veel begeleiding. En hulp als jij die nodig hebt. Ook als je het even niet meer ziet zitten. Zo zorgen we er samen voor dat jij je diploma haalt!

Hoe ziet de opleiding er uit
Tijdens de opleiding ben je veel op school. Soms zit je dan in de klas waar je theorielessen krijgt. Maar je bent vaker te vinden in het praktijklokaal. Daar doe je oefeningen met elektrotechniek. Ook ga je stage lopen. Er is veel begeleiding beschikbaar voor je. Zowel op school als bij je stage. Prettig voor jou is dat je zoveel mogelijk in je eigen tempo kunt doen. Leer jij snel? Dan is het mogelijk om snel door te stromen naar niveau 2 (Monteur Elektrotechnische Installaties). Je bent dan eerder klaar!

Wat leer je
Tijdens de opleiding Assistent Elektrotechniek leer je in moderne praktijklokalen:
- De basisvaardigheden van elektrotechniek
- Werken met gereedschap, hulpmiddelen en apparatuur
- Communiceren in goed Nederlands
- Rekenen
- Je loopbaan vorm te geven (Loopbaan en Burgerschap)

Bij deze opleiding krijg je meer dan elektrotechniek alleen. We leren je ook je weg te vinden in de samenleving. We helpen je bijvoorbeeld bij geldzaken en bij het invullen van formulieren. Ook leer je hoe je je goed kunt presenteren bij een bedrijf. Je stapt straks goed voorbereid de maatschappij in.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen diploma van een andere school nodig, maar wel een positieve uitslag van het toelatingsonderzoek. Binnen 4 maanden na start van je studie krijg je een bindend studieadvies of je verder mag met de opleiding of moet stoppen. Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, moet je dit direct bij de intake melden.

Toekomstmogelijkheden

Met je diploma op zak kun je eventueel doorstromen naar een mbo-opleidingen op niveau 2. Verder groeien in je werk kan natuurlijk ook. Je kunt in de wereld van de techniek alle kanten op.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Elektrotechnische installatiesMBO Niveau 2
Machinebouw MechatronicaMBO Niveau 2
Medewerker ICTMBO Niveau 2
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Assistent Elektrotechniek

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(3) opleiding gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...