Assistent Metaalbewerker

MBO Niveau 1

Algemene informatie

Iets voor mij?
Metaal is jouw ding. Het lijkt je leuk om iets van metaal te maken. Je kunt goed een opdracht uitvoeren en samenwerken. Je vindt het fijn om je collega's te helpen. Maar je hebt wat problemen met leren. Met de opleiding Assistent Metaalbewerker voor moeilijk lerenden kun je op een prettige manier je diploma halen. In twee jaar tijd leer jij alles wat nodig is om een goede assistent metaalbewerker te worden.

Een Moeilijk Leren-opleiding (ML) is speciaal voor leerlingen die moeilijk kunnen leren. Je hebt bijvoorbeeld praktijkonderwijs afgemaakt of leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) van het vmbo gevolgd.

Hoe ziet de opleiding er uit
De docenten geven je extra begeleiding en er zijn speciale aanpassingen aan de opleiding. Je krijgt les in kleine klassen. Je werkt in groepjes en ook alleen aan opdrachten. De opleiding is praktijkgericht. Ook de lesboeken gaan uit van praktijkvoorbeelden. Wat je leert, doe je ook meteen op je werk. Na twee jaar heb je een mbo-diploma op niveau 1.

Wat leer je
Tijdens de opleiding krijg je bijvoorbeeld:
- Basisvaardigheden metaal en constructie
- Lassen
- Wiskunde, Natuurkunde en Communicatie
- Leren, loopbaan, burgerschap

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen diploma van een andere school nodig, maar wel een positieve uitslag van het toelatingsonderzoek. Binnen 4 maanden na start van je studie krijg je een bindend studieadvies of je verder mag met de opleiding of moet stoppen.

Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, moet je dit direct bij de intake melden.

Toekomstmogelijkheden

Als assistent metaalbewerker kun je aan de slag bij constructie-, las-, plaatwerk-, teken- en montagebedrijven. Je maakt bijvoorbeeld onderdelen voor hekwerken, onderdelenfabricage, constructie- en apparatenbouw. Je werkt onder toezicht van een vakman. Je werkzaamheden zijn heel verschillend zoals lassen, zagen, afbramen en snijden.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...