Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (Sprint)

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Iets voor mij?
Als je het graag andere mensen naar de zin maakt, is deze opleiding zeker iets voor jou. Je werkt al in de horeca, maar je wilt meer. Meer verantwoordelijkheden, meer zelfstandigheid, meer persoonlijk contact, meer coaching en begeleiding.

Hoe ziet de opleiding er uit
De opleiding bestaat uit 3 fases. Tijdens de 1e en 2e fase (1e leerjaar) maak je kennis met het horecavak. Je leert de basisvaardigheden die belangrijk zijn voor het beroep en je doet vakkennis op. In de 3e fase (2e leerjaar) verdiep je die kennis. Minstens zo belangrijk: je leert kijken met de ogen van een leidinggevende.

De lesstof op school krijg je aangeboden in modulen, waarbij steeds een afgerond stuk stof behandeld wordt. Een deel van de tijd krijg je klassikaal les en deels werk je zelfstandig aan opdrachten. De opleiding is heel erg op de praktijk gericht. Ook de lesboeken gaan uit van praktijkvoorbeelden.

Wat leer je
Je breidt je kennis verder uit. Je verdiept je in wijn/spijs-combinaties om de gasten nog beter te kunnen adviseren. Ook ga je meedenken over de organisatie van het bedrijf. Bijvoorbeeld over de planning, het assortiment, de inkoop, het bedrijfsresultaat, de bedrijfsformule, doelgroepen en marketing. Commercieel denken en handelen worden onderdeel van je vak. Je krijgt te maken met operationeel management: het aansturen van het bedieningsteam en de verantwoordelijkheid voor het soepel laten verlopen van een dienst.

Naast verdieping van de vakkennis leer je in deze opleiding met de ogen van een leidinggevende te kijken. Je maakt kennis met verschillende manieren van leiding geven, personeelsmanagement en inkoop- en voorraadbeheer.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

- VMBO-TL of havo 4

Om een bbl-opleiding te volgen, moet je zelf op zoek naar een baan bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstmogelijkheden

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw kun je direct aan de slag in de horeca. Met het diploma kun je ook doorstromen naar vervolgopleidingen op niveau 4 zoals Leidinggevende bediening.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Leidinggevende bedieningMBO Niveau 4
Medewerker bediening/ cafe-barMBO Niveau 4
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (Sprint)

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(2) opleiding gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...