Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Iets voor jou?

Heb je een sterke persoonlijkheid, ga je graag om met mensen en vind je het leuk om zorg te bieden? Sta je stevig in je schoenen? Kun je goed organiseren en ga je verantwoordelijkheden niet uit de weg? Kun je zelfstandig en in teamverband werken? Dan is de opleiding Verpleegkundige iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding er uit?

Tijdens je verpleegkunde opleiding werk je in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke aandacht. Je werkt en leert voornamelijk in de praktijk en daarnaast volg ga je één dag per week naar school. Je start meteen met beroepsgerichte vaardigheden, gericht op de branches waarin je kunt gaan werken. De opleiding richt zich op zorg in verzorgingstehuizen, verpleeghuizen en thuiszorg en daarnaast op:
- Ziekenhuiszorg (zh)
- Geestelijke gezondheidszorg (ggz)
- Gehandicaptenzorg (ghz)

In de uitstroomfase verdiep je je in het zorggebied waar je werkt. Je maakt toetsen op school en je legt proeves van bekwaamheid af, toetsen in de beroepspraktijk. Je leert aan de hand van situaties waarbij voorbeelden uit de beroepspraktijk centraal staan. Een deel van de lessen krijg je in een skillslab; een modern, professioneel lokaal dat we afstemmen op de beroepspraktijk in zorginstellingen.

In het begin krijg je op school en in de praktijk veel begeleiding. Die hulp verminderen we stapsgewijs, zodat je uiteindelijk zelfstandig kunt leren en werken. Je leert in (studieloopbaan)groepen van ongeveer twaalf tot vijftien studenten of in een dubbele groep. Je oefent je vaardigheden en je ontwikkelt beroepscompetenties waarvoor je uiteindelijk je diploma krijgt.

De beroepspraktijkvorming neemt een heel belangrijke plaats in. In de zorginstelling waar je bent aangenomen om de opleiding te volgen, voer je opdrachten uit. Je krijgt steun van een begeleider in de beroepspraktijk. In de uitstroomfase kan het wenselijk zijn dat je een stage doorloopt in een andere zorgsituatie of op een andere afdeling binnen je eigen zorginstelling.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Een niveau 3 opleiding Verzorging of gelijkwaardig.
  • Voor deze opleiding heb je een arbeidsovereenkomst nodig bij een van de aangesloten instellingen (o.a. Beweging 3.0, Careyn, Aveant, VitrasCMD, AxionContinu en Birkhoven Zorggoed).

Verder moet je rekening houden met kosten voor mantoux en de vaccinatie Hepatitis € 155,-.

Toekomstmogelijkheden

Met je diploma kun je doorgroeien in het verpleegkundige beroep. Ook kun je specialisatieopleidingen volgen binnen de zorginstelling waar je werkt. Verder leren is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij een verwante hbo-opleiding.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (2)
StadLand
AmersfoortNederland
UtrechtNederland
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
VerpleegkundeHBO Bachelor
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
VerpleegkundigeAlgemene gezondheidszorg

Informatie over
Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

Bij welke instellingen kun je Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) volgen?

(2) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Verpleegkundige verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...