Energiemanagement

HBO Bachelor

Algemene informatie

De bachelor Energiemanagement maakt je vertrouwd met alle schakels in de energieketen: opwekking, transport en verbruik. Je ontwikkelt een sterke technische focus en wordt een echte specialist in energie.

Energie-efficiëntie
Steeds meer bedrijven investeren enorme bedragen in het verhogen van de energie-efficiëntie van hun productielijnen. Energie kost immers handenvol geld. Als energiemanager lever je een belangrijke bijdrage in het zoeken naar energiebesparingen en dit op een ecologisch verantwoorde manier.

Waarom kiezen voor de bachelor Energiemanagement?
Jij wil van energie je beroep maken. Je begrijpt als geen ander dat we straks zuiniger, groener en efficiënter met energie moeten omgaan. Maar hoe moet dat in een technische en industriële omgeving? Jij wilt op zoek gaan naar manieren om energie efficiënt op te wekken, te gebruiken en te transporteren. Je wilt bedrijven groener maken. Niet met je dromen, maar met je inzicht en je technische vaardigheden.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:

- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

Jouw toekomst als bachelor Energiemanagement is meer dan verzekerd. De vraag naar energiemanagers is nog steeds groter dan het aantal afgestudeerden. Het gaat dan ook om een knelpuntberoep. Met jouw diploma heb je bovendien een extra troef in handen om door te groeien tot leidinggevende functies. Ook verder studeren voor industrieel ingenieur behoort tot jouw mogelijkheden.

Waar kom je terecht?
Duurzame energiesystemen ontwikkelen en rationeel met energie omgaan zijn belangrijke uitdagingen. De sector gespecialiseerd in het toepassen van deze hernieuwbare energietechnieken blijft dan ook groeien en zoekt meer en meer naar bachelors Energiemanagement met kennis van deze nieuwe energietechnieken.

Jobs
Als bachelor in de Energiemanagement kan je ondermeer aan de slag als:
- Installatietechnicus van alternatieve energiesystemen
- Project- & werfleider
- Medewerker op een studiebureau
- Energiebeheerder van gebouwen en industriële installaties - Technisch leerkracht of opleidingsverantwoordelijke in de industrie
- Zelfstandig installateur

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Energiemanagement

Bij welke instellingen kun je Energiemanagement volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Energiemanagement?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Energiemanagement volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...