Orthopedagogie

HBO Bachelor

Algemene informatie

Laten maatschappelijke thema’s zoals gelijke kansen, armoede en migratie je niet koud? Ben je sociaal vaardig en zet je je graag in voor de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag? Dan is de bachelor Orthopedagogie wellicht iets voor jou.

Waarom kiezen voor de bachelor orthopedagogie?
Je wil je inzetten voor de begeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag in hun dagelijkse leven: kinderen met een ontwikkelingsproblematiek of sociaal emotionele moeilijkheden, gezinnen met een begeleidingsvraag, volwassenen met een beperking, personen in armoede, mensen met een psychische of verslavingsproblematiek, asielzoekers ... Jij wilt op het terrein een verschil maken!

Aan jou de keuze
In het eerste jaar krijg je een stevige basis met veel theorie en praktijk. Vanaf het tweede jaar leg je zelf de klemtoon op Orthopedagogie Kinderen en jongeren of Ortho-agogie Volwassenen en ouderen.

Orthopedagogie Kinderen en jongeren
Het traject Orthopedagogie zorgt voor een verdere verdieping in de opvoeding, begeleiding van kinderen en jongeren met hun gezin. Thema’s zoals de ontwikkeling van het jonge kind, jongeren in een problematische opvoedingssituatie of de begeleiding van kinderen met een beperking komen hier uitgebreid aan bod. Kies je voor dit traject, dan kan je in het derde jaar kiezen uit de volgende drie opties: Onderwijsondersteuning, Intercultureel Werk en Community Care

Ortho-agogie Volwassenen en ouderen
In het traject Ortho-agogie specialiseer je je in de begeleiding en ondersteuning van volwassenen en ouderen met hun sociaal netwerk. Werk je graag samen met volwassenen met een handicap of draag je ouderen een warm hart toe? Wil je mensen in armoede ondersteunen? Zie je je werken met volwassenen in de drughulpverlening, in asielcentra, via straathoekwerk …, dan zal dit traject je wel aanspreken! Kies je voor dit traject, dan kan je in het derde jaar kiezen uit de volgende drie opties: Ouderen in de samenleving, Intercultureel Werk en Community Care

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

Je studeert af als professionele bachelor in de Orthopedagogie (traject Orthopedagogie of Ortho-agogie). Met dit diploma kan je onmiddellijk aan de slag in de sociale sector, waar je een ruime keuze hebt aan diverse tewerkstellingsmogelijkheden.

Onze afgestudeerden zijn door het werkveld sterk gegeerd dankzij hun kritische kijk op zichzelf en de wereld en hun stevige theoretische basis. Ze staan bekend als echte teamspelers met een grote portie verantwoordelijkheidszin.

Het is eigenlijk onbegonnen werk om op te lijsten welke functies je allemaal kan bekleden. Maar om je toch al een zicht te geven waar je mogelijk kan uitstromen, geven we een aantal voorbeelden van mogelijke jobs en werkvelden. We proberen hier geenszins volledig te zijn, we willen je enkel zin doen krijgen.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Orthopedagogie

Bij welke instellingen kun je Orthopedagogie volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Orthopedagogie?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Orthopedagogie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...