Financie- en verzekeringswezen

HBO Bachelor

Algemene informatie

Jij vindt de beursbewegingen op Wall Street boeiend en bent geïnteresseerd in grote geldstromen binnen banken en verzekeringsmaatschappijen. Financie- en verzekeringswezen is zeker iets voor jou!

Wat gebeurt er met interesten en premies? Hoe beheren die grote banken en verzekeringsmaatschappijen hun risico’s die eigen zijn aan de financiële wereld? En waarom scoren sommige beleggingen beter dan andere? Jij ziet voor jezelf een rol weggelegd in de boeiende financiële wereld van banken en verzekeringsmaatschappijen?

We leiden je op tot veelzijdige young professional. Boven op de specifieke vakken, krijg je veel praktische vaardigheden. Je talen zijn cruciaal, net als je soft skills zoals presenteren en samenwerken in groep. Al die bagage geeft je de voorsprong die je nodig hebt om een mooie carrière uit te bouwen.

Je opleiding is van start tot finish praktijkgericht. Je docenten schotelen je realistische voorbeelden voor en laten je kennismaken met wat jouw vakgebied betekent in de echte wereld. Je verdiept je in de interne werking van banken en verzekeringsmaatschappijen. Je leert beleggen volgens gekende modellen en theorieën, krijgt de principes van handelsrecht en burgerlijk recht mee en staat stil bij alle verschillende verzekeringsproducten.

Ook de methodiek van pensioenen en groepsverzekeringen behoort tot je vakkenpakket. Je afsluitende stage katapulteert je in het werkveld. Je draait mee in een onderneming en voert taken uit die je straks als professional ook op jou neemt. Tijdens de stage werk je aan je bachelorproef – daarvoor analyseer je een concreet probleem tot in het kleinste detail.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
-een diploma secundair onderwijs
-een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
-een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

Veel afgestudeerden vinden een job als kredietbeheerder, beleggingsadviseur of commercieel medewerker bij de bank, of als risicoanalist of schadebeheerder bij een verzekeringsmaatschappij. Maar ook op de financiële afdelingen van ondernemingen staan ze om jouw deskundigheid te springen.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Financie- en verzekeringswezen

Bij welke instellingen kun je Financie- en verzekeringswezen volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Financie- en verzekeringswezen?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Financie- en verzekeringswezen volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...