Logistiek management

HBO Bachelor

Algemene informatie

Jij wilt een rol spelen in dat complexe wereldwijde raderwerk van supply chain management.

Je vraagt je steeds af hoe al die spullen in de supermarktrekken geraken. Je wilt graag samenwerken met mensen aan de andere kant van de wereld. Je vindt de haven een boeiende en dynamische wereld die je graag beter wilt leren kennen. Net als die pas geopende directe spoorlijn van Antwerpen naar Chonqing. De hub voor luchttransport in Zaventem trouwens ook. Logistiek management is de opleiding voor jou!

Je diploma opent de wereld voor je. De logistieke sector heeft elk jaar meer mensen nodig – jobzekerheid is gegarandeerd. De Antwerpse haven is je natuurlijke biotoop: expeditiebedrijven en transportfirma’s hebben nu al jobs voor je klaarliggen. Wil je naar het buitenland? Geen probleem: Dubai, Singapore, ... je vindt je een plek in alle wereldhavens en luchthavens.

We leiden je op tot veelzijdige young professional. Boven op de specifieke vakken, krijg je veel praktische vaardigheden. Je talen zijn cruciaal, net als je soft skills zoals presenteren en samenwerken in groep. Al die bagage geeft je de voorsprong die je nodig hebt om een mooie carrière uit te bouwen.

Je focust op de logistieke wereld. Je bestudeert de nationale en internationale transportregels en leert de wereldwijde goederenstromen kennen. Ook logistiek en expeditie zijn cruciaal in je opleiding. En omdat de kans groot is dat je straks in een internationale job terechtkomt, geven we je ook veel praktische kennis van Frans en Engels mee, en studeer je ook Spaans of Duits. Je afsluitende stage katapulteert je in het werkveld. Je draait mee in een logistieke onderneming en voert taken uit die je straks als professional ook op jou neemt. Tijdens de stage werk je aan je bachelorproef- daarvoor analyseer je een concreet probleem tot in het kleinste detail.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Logistiek management

Bij welke instellingen kun je Logistiek management volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Logistiek management?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Logistiek management volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...