Vastgoed Landmeten

HBO Bachelor

Algemene informatie

De bachelor Vastgoed met afstudeerrichting Landmeten is een polyvalente opleiding tot vastgoeddeskundige met een duidelijke oriëntering naar het landmeten.

Naast bouwkundige basisvakken, recht, ruimtelijke ordening, plaatsbeschrijving, expertise en toegepaste informatica staat vooral het opmeten van terreinen en gebouwen centraal. Niet alleen een grondige en praktische studie van topografie en geodesie komen aan bod, maar ook wegenontwerp en landmeetkundige informatica.

Waarom kiezen voor landmeten?
Landmeten is een opleiding voor jou omdat je graag afwisselt tussen kantoortaken en terreinwerk in de buitenlucht. Je vindt het fascinerend hoe natuurlijke omgevingsfactoren een impact hebben op constructies. Je wilt haarfijn kunnen berekenen welke curve een weg het best volgt, of waar een baggerboot bij voorkeur zijn zuiginstallaties in gang zet. Je ziet jezelf als de allereerste schakel in elk vastgoedproject.

Je ontwikkelt gaandeweg een kritische en gefundeerde kijk op brede maatschappelijke evoluties en hun gevolgen voor het vastgoed. Welke repercussies hebben ruimtelijke structuurplannen? Hoe wordt een nieuwe verkaveling aangelegd? Slechts een greep uit de vele vragen waarop je antwoorden leert formuleren.

Landmeten is doen
Je opleiding is door en door praktijkgericht. Natuurlijk moet je studeren en uiteraard komt je wiskundeknobbel goed van pas. Maar elke definitie of berekening heeft straks een duidelijk praktisch nut. Al wat we je aanleren, pas je ook meteen zélf toe in de praktijk.

Tijdens je opleiding werk je nauw samen met de studenten Makelaardij. Jullie zijn twee handen op één buik, twee onmisbare schakels in elk vastgoedproject. Daarom volgen jullie soms samen les én gaan jullie samen het veld in om een vastgoedproject te ontwikkelen. Jullie vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig om te slagen.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

Het beroep van landmeter-expert is beschermd. De afstudeerrichting Landmeten van de bacheloropleiding Vastgoed geeft rechtstreeks toegang tot het beroep van zelfstandig landmeter-expert. Je kan dus meteen aan de slag.

Je kan ook aan de slag bij een landmetersbureau, als beheerder van gebouwen, als medewerker bij vastgoed-, notaris- en advocatenkantoren of in openbare diensten zoals het kadaster en de dienst ruimtelijke ordening. Je staat immers niet alleen technisch sterk maar je bent ook administratief en juridisch onderlegd.

Knelpuntberoep
Deze opleiding leidt tot een knelpuntberoep: de vraag naar landmeters is groter dan het aantal afgestudeerden. Dit wil zeggen dat je kans op tewerkstelling 100% is en je gegarandeerd werk vindt.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Vastgoed Landmeten

Bij welke instellingen kun je Vastgoed Landmeten volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Vastgoed Landmeten?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je Vastgoed Landmeten volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...