SLO Muziek

HBO Bachelor

Algemene informatie

Wil je na je opleiding Dans, Drama of Muziek als leraar aan de slag? Dan heb je het diploma van leraar nodig om benoemd te worden in het onderwijs. De specifieke lerarenopleidingen (SLO) van het conservatorium bereiden je grondig voor zodat je stevig in je schoenen voor de klas staat. Bovendien leer je er tal van zaken die nuttig zijn voor elke baan, ook buiten het onderwijs.

De specifieke lerarenopleiding sluit aan op de bachelor/master Dans, Drama of Muziek. Het is een voltijdse éénjarige opleiding (60 studiepunten) maar kan ook deeltijds worden gevolgd.

Toelatingseisen

Met een academisch bachelordiploma muziek, in het studiegebied muziek en podiumkunsten kan je inschrijven voor de specifieke lerarenopleiding muziek samen met de inschrijving voor de master. De lerarenopleiding kan ook na het behalen van de mastergraad gevolgd worden. Het diploma van leraar kan pas worden behaald na het behalen van de mastergraad. Voor alle masteropleidingen waarvoor de optie "muziekeducatie" ingericht wordt en voor de master muziekpedagogie, bestaat ook de mogelijkheid om al 30 studiepunten (de theoretische component) van de lerarenopleiding te volgen in de basisopleiding. De praktijkcomponent (30 stp) moet dan nog afzonderlijk afgelegd worden. Het diploma van leraar wordt ook hier pas verworven, na het behalen van de mastergraad. Daarnaast moet je slagen voor een taaltest op niveau C1, indien anderstalig.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
SLO Muziek

Bij welke instellingen kun je SLO Muziek volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor SLO Muziek?

(2) open dagen gevonden

In welke steden kun je SLO Muziek volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...