Biomedische laboratoriumtechnologie

HBO Bachelor

Algemene informatie

Help jij als medisch analist binnenkort artsen met het stellen van een diagnose? Of ontwikkel je als life science analist snellere diagnostica en nieuwe medicijnen? In de bachelor Biomedische laboratoriumtechnologie wordt het labo jouw werkterrein.

Iets voor jou?
Spreekt het brede domein van de biowetenschappen je aan? Ben je nauwgezet, praktisch ingesteld en geboeid door laboratoriumwerk? Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe biomedische ontwikkelingen en sta je open voor nieuwe technologieën? Dan is de bachelor Biomedische laboratoriumtechnologie vast iets voor jou!

Heb geen wetenschappelijke achtergrond? Geen probleem. Voor studenen met een beperkte wetenschappelijke bagage ontwikkelden we het bijspijkertraject Wetenschappen.

Praktijk boven alles
De bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie is een driejarige opleiding. Ze is heel praktijkgericht. ’Echte’ problemen uit het werkveld vormen de basis van deze opleiding. Je leert de kneepjes van het vak vooral door oefeningen, projecten en zelfstandig werk.

Lesweken en projectweken wisselen elkaar af, zodat je in de les de verworven kennis en vaardigheden kan inoefenen, uitdiepen en uitbreiden. Vakbekwame lectoren, afkomstig uit het werkveld, begeleiden je naar een boeiende job in de sector.

Aan jou de keuze
In de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie is het eerste jaar gemeenschappelijk. In het tweede jaar specialiseer je je in één van de volgende domeinen:

Medische laboratoriumtechnologie richt zich op het opleiden van medische laboratoriumtechnologen, dikwijls ook medische analisten genoemd. Zij komen vooral terecht in de klinische labs in ziekenhuizen.

De afstudeerrichting Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie is de juiste keuze voor iedereen die interesse heeft in het brede spectrum van biowetenschappen en wil meewerken in researchlaboratoria van onderzoekscentra, biotechnologische of farmaceutische bedrijven. Je studeert af als life science analist.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie kan je aan de slag als medisch analist of als life science analist.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Biomedische laboratoriumtechnologie

Bij welke instellingen kun je Biomedische laboratoriumtechnologie volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Biomedische laboratoriumtechnologie?

(3) open dagen gevonden

In welke steden kun je Biomedische laboratoriumtechnologie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...