Communicatiemanagement

HBO Bachelor

Algemene informatie

In de bachelor Communicatiemanagement ontdek je de wereld van PR, voorlichting en reclame.

Waarom kiezen voor communicatiemanagement?
Je bent een talenknobbel en hebt een vlotte pen. Je bent creatief en nieuwsgierig. Je vindt het boeiend om te ontdekken hoe je boodschap écht aankomt bij je doelpubliek. Jij droomt van reclame, public relations, evenementen en nieuwe media. Bovendien hou je beide voeten altijd stevig op de grond. Want creatieve ideeën moeten natuurlijk nog altijd tot in de puntjes uitgevoerd worden.

Talen troef
Zowel onze moedertaal als de vreemde talen staan bij ons hoog in het vaandel.

Nederlands wordt jouw instrument voor het schrijven van persberichten, verkoopbrieven, publireportages, e-letters, maar ook teksten voor bedrijfsbladen, websites en brochures.

We brengen je voor Frans en Engels op een hoog niveau door ver doorgedreven praktische oefeningen in kleine groepen. Zowel mondeling als schriftelijk sta je je mannetje. In het laatste jaar kiezen we resoluut voor verplichte vakken in het Engels om jouw internationale geest aan te scherpen. Zelfs een internationale Engelstalige wedstrijd staat op het menu.

Wil je je voorbereiden op een internationale carrière dan vind je zeker je gading in Spaans en/of Duits als keuzevak, afgestemd op jouw voorkennis. Bovendien kan je ook kiezen voor een internationale stage van een half jaar.

Communicatiemanagement is actie
Leren door te doen staan centraal in de opleiding Communicatiemanagement: exploratievelden, workshops, modules, projecten en uiteraard stages. Gastlectoren en bedrijfsbezoeken zorgen ervoor dat je de werkvloer van dichtbij leert kennen.

Echte opdrachtgevers voor de workshops, aandacht voor nieuwe trends en een nog grotere integratie van de vakken tot levensechte opdrachten zijn de pijlers van deze bachelor.

Aan jou de keuze
We bieden voor ieder wat wils. Via een groot aanbod keuzevakken en keuzetrajecten vanaf het tweede jaar stippel je je eigen traject uit. Kies je voor een extra troef op het vlak van direct marketing, e-communication of sales promotion? Of ben je een krak in multimedia en droom je van een carrière als webdesigner of ontwerper in een reclamebureau of productiehuis? Ben je een geboren organisator en is de wereld van evenementen jouw ding? Je hebt de keuze uit twee afstudeerrichtingen: Commerciële communicatie en PR en voorlichting.

Deze afstudeerrichtingen kan je bovendien combineren met het keuzetraject Digital Media Expert.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Communicatiemanagement

Bij welke instellingen kun je Communicatiemanagement volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Communicatiemanagement?

(3) open dagen gevonden

In welke steden kun je Communicatiemanagement volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...