Voedings- en dieetkunde

HBO Bachelor

Algemene informatie

Jij wilt van gezonde voeding je beroep maken. Je bent op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde methodes om mensen te helpen in hun strijd tegen overgewicht. Je wilt adviseren over voeding tijdens de zwangerschap of na een diagnose van diabetes. Je denkt ook na over de meest geschikte en gezonde manier om een bedrijfsrestaurant te runnen. Kortom: jij wilt overal waar over voeding wordt gesproken, jouw stem laten horen.

Waarom kiezen voor de bachelor voedings- en dieetkunde?
We bieden je een geïntegreerde opleiding aan. Dat wil zeggen dat al je vakken rechtstreeks te maken hebben met je toekomstige beroep. Wetenschappen en wiskunde? Microbiologie? Die leer je niet voor de theorie. Maar wél omdat je er meteen mee aan de slag kunt in de praktijk. Je opleiding leidt tot een beschermd beroep: diëtist. Die titel mag je alleen voeren als je deze bacheloropleiding gevolgd hebt. Je hebt dus meteen een flinke streep voor als je een job zoekt.

Over jouw rol als professional
De opleiding is een optelsom van wetenschap, voedingswetenschappen en persoonlijke vaardigheden. Je hebt ze alle drie nodig in je professionele leven. En dus besteden we er evenveel aandacht aan. Vanaf het eerste bachelorjaar pas je die verschillende competenties tegelijk toe in grotere projecten. Zo leer je in de praktijk je rol als professional opnemen.

Diëtistenattitude
Je kweekt een diëtisten-attitude. Want diëtist zijn, eindigt niet aan de deuren van het klaslokaal. Voor je het weet, betrap je jezelf erop dat je de verpakkingen in de supermarkt naleest op suikers en vetten. En al heel snel ga je in de keuken aan de slag met zelf geselecteerde, gezonde ingrediënten.

Praktijk boven alles
Oefenen, oefenen, oefenen. Je opleiding bestaat voor meer dan een derde uit praktijk. Pas op: je zal flink uit je pijp moeten komen. Maar de resultaten na de projectweken en je afsluitende stage zijn dan ook indrukwekkend. Je studeert hier af als een diëtist die klaar is om zelf cliënten te begeleiden.

Toelatingseisen

Je moet in het bezit zijn van één van de volgende diploma's:
- een diploma secundair onderwijs
- een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
- een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Een diploma of getuigschrift dat bij wet, decreet, Europese richtlijn of internationale overeenkomst als gelijkwaardig wordt erkend, volstaat ook.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
AntwerpenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Voedings- en dieetkunde

Bij welke instellingen kun je Voedings- en dieetkunde volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Voedings- en dieetkunde?

(3) open dagen gevonden

In welke steden kun je Voedings- en dieetkunde volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...