Arabistiek en islamkunde

WO Master

Algemene informatie

De master in de taal- en regiostudies: arabistiek en islamkunde sluit in eerste instantie aan bij de bachelor in de taal- en regiostudies: arabistiek en islamkunde, waarbij drie centrale componenten te onderscheiden zijn: de Arabische taal, de studie van de Arabische wereld in zijn historische, actuele en culturele dimensies en de studie van de islam vanuit de invalshoek van cultuur, intellectuele stromingen en religie.

Deze studie is enerzijds een goede voorbereiding op een verdere loopbaan in het wetenschappelijk onderzoek. Anderzijds krijg je een stevige basis kritische vaardigheden en intellectuele routines mee die ook buiten het eigen vak nuttig zijn. Je kunt je ermee bewegen in het Arabische taalgebied of je bekwamen als islamoloog. Om dit doel te bereiken gaat veel aandacht naar taalkundige vorming, specifieke aspecten van de Arabische cultuur en specialisaties binnen de islamkunde.

Toelatingseisen

Worden toegelaten tot de opleiding:
- Studenten met een bachelor in de taal- en regiostudies: arabistiek en islamkunde of met een overeenkomstig niveau.
- Studenten uit een andere academische bacheloropleiding (ev. vertalers-tolken) die met succes een taaltoets afleggen en blijk geven op de hoogte te zijn van de wetenschappelijke literatuur van de islamkunde, de bestudeerde regio en de Arabische taal- en letterkunde.
- Studenten met relevante vooropleidingen vragen via de EVK-procedure vrijstellingen aan of krijgen een voorbereidingsprogramma op basis waarvan zij in de master kunnen instromen.

Toekomstmogelijkheden

Voor alle studenten bestaan beroepsmogelijkheden in het (internationaal opererende) bedrijfsleven, de culturele, educatieve, sociale of dienstverlenende sector, pers en diplomatie. Bedrijven en instellingen zijn vooral geïnteresseerd in studenten die vlot kunnen communiceren in een interculturele context en blijk geven van situationele flexibiliteit. De master in taal- en regiostudies: arabistiek en islamkunde speelt hier perfect op in. Je verwerft immers niet alleen vakspecifieke kennis, maar je ondergaat ook een algemene opleiding en persoonsvorming. Daarnaast biedt de master mogelijkheden binnen het wetenschappelijk onderzoek.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
KU Leuven - LeuvenLeuven
Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
SinologieWO Master
Steden (1)
StadLand
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Arabistiek en islamkunde

Bij welke instellingen kun je Arabistiek en islamkunde volgen?

(1) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Arabistiek en islamkunde?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Arabistiek en islamkunde?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Arabistiek en islamkunde volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...