Technicus middenkader engineering (samenleving)

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Wat houdt je beroep in?
De maatschappij verandert snel en de techniek loopt daarin voorop. Veel problemen in de maatschappij worden opgelost middels techniek. Met de opleiding Middenkader Engineering ben je uitstekend toegerust voor een vervolg in het HBO. Je kunt ook direct als technicus aan de slag. Bijvoorbeeld als projectleider voor computergestuurde installaties zoals robots in een operatiekamer of windmolens. Of als ontwerper meedenken in het ontwikkelen van producten die het leven gemakkelijker maken, zoals slimme zorgoplossingen voor ouderen (domotica). Daarnaast kan je ook werkzaam zijn in een commerciële of leidinggevende functie. In deze functies is het belangrijk dat je niet alleen vakkundig bent, maar ook goed met mensen om kan gaan en mee kan denken hoe je maatschappelijke problemen met techniek kan oplossen.

Je opleiding in het kort
De opleiding Middenkader Engineering - samenleving is een brede opleiding. De praktijk staat centraal in je opleiding. In projecten ga je werken aan opdrachten die een bijdrage leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Dit kunnen opdrachten uit de zorgsector zijn of met energiegebruik te maken hebben. Met een kleine groep ga je met de opdracht aan de slag en leer je de theorie direct toe te passen. Je leert veel over het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen. Naast de vakken die over het beroep gaan volg je ook algemene vakken en wordt je gedurende je opleiding persoonlijk begeleid. In het kader van internationalisering krijg je ook Duits en Engels. De laatste twee jaar wordt aandacht besteed aan je commerciële of leidinggevende kwaliteiten.

Wat heb je in je mars?
Je hebt een brede belangstelling en je houdt van de combinatie van verschillende werkzaamheden. Je kunt zelfstandig en in groepsverband werken. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het leuk werk te plannen en te organiseren. Je bent leergierig.

Toelatingseisen

  • Diploma VMBO kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • Diploma HAVO of VWO.

Bijzonderheden: voor deze opleiding dien je te beschikken over een laptop.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt doorstromen naar het HBO of direct gaan werken. Je kunt je binnen het hoger onderwijs je studie verder voortzetten in bijvoorbeeld de richting Techniek, Technische Bedrijfskunde, Human Technology of Milieukunde. Tijdens de opleiding verken je deze richtingen al.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (2)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (2)
Steden (1)
StadLand
TielNederland
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Human technologyHBO Bachelor
MilieukundeHBO Bachelor
Technische BedrijfskundeHBO Bachelor
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Technicus middenkader engineering (samenleving)

Bij welke instellingen kun je Technicus middenkader engineering (samenleving) volgen?

(2) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Technicus middenkader engineering (samenleving)?

(2) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Technicus middenkader engineering (samenleving) volgen?

(1) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(3) opleiding gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...