Media en Entertainment Business

HBO Bachelor

Algemene informatie

Vroeger was het simpel. Je had radio en televisie, kranten en tijdschriften. En daarna ook internet. Nu ook Facebook, apps en iPhones... De media- en entertainmentwereld is in korte tijd grondig door elkaar geschud. Je bent er het levende bewijs van: je kijkt naar films op je computer, luistert naar muziek via Deezer en Spotify, deelt nieuws en beelden op sociale media. Alles is met elkaar verbonden en iedereen maakt er deel van uit.

Achter deze boeiende en ontspannende wereld schuilt echter ook een keiharde business. Uitzendrechten verwerven, een zo groot mogelijk publiek bereiken, adverteerders overtuigen, contracten afsluiten ... In de opleiding Media en Entertainment Business leer je de media- en entertainmentsector vanuit commercieel standpunt begrijpen. Je leert met andere woorden hoe je met media maken en met entertainment geld kan verdienen. En de beste manier om dat te leren begrijpen, is het ook te doen: zelf een mediaproduct ontwikkelen en er een publiek voor zoeken.

Media en Entertainment is een opleiding voor ondernemende studenten die creativiteit, commerciële feeling en communicatievaardigheden aan elkaar weten te koppelen. Een profiel waar alle mediabedrijven, communicatiebureaus en grote merknamen reikhalzend naar uitkijken. De opleiding krijgt dan ook de steun van grote media- en communicatiebedrijven als vrt, Medialaan, Sanoma, Telenet, These Days, Woestijnvis en nog vele andere.

LET OP! Deze opleiding is goedgekeurd door de Vlaamse Regering en in blijde verwachting van de visitatie. De start van de opleiding staat gepland voor september 2015. Het volledige programma komt dit voorjaar online.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag als business developer voor media en entertainment, digitale mediaverteller, crossmedia realisator, transmedia producer, showrunner.. nieuwe functies in de media- en communicatiesector.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Thomas More - Campus MechelenMechelen
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
MechelenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Media en Entertainment Business

Bij welke instellingen kun je Media en Entertainment Business volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Media en Entertainment Business volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...