Creative Media and Game Technologies

HBO Bachelor

Algemene informatie

Video, 3D-animaties, augmented reality, social media, games en interactieve online platforms. Het zijn zomaar wat voorbeelden van manieren waarop we tegenwoordig informatie tot ons krijgen. Technologische ontwikkelingen en creatieve toepassingen worden steeds meer gecombineerd en leveren vaak verrassende concepten op. Lijkt het jou ook wel wat om aan de slag te gaan met de nieuwste creatieve technologie├źn? Kies dan voor een van de studieroutes en -richtingen van Creative Media and Game Technologies.

Bij CMGT kun je kiezen uit drie verschillende studieroutes en - richtingen. Dat doe je al gelijk bij je inschrijving.

Kunst en Techniek
Bij de studierichting Kunst & Techniek combineer je techniek met vormgeving. Je leert hoe je deze twee aspecten samenbrengt tot een optimaal product. Je maakt kennis met onder andere animatie, video, audio en beeldtaal. Je gaat op creatieve wijze op zoek naar nieuwe communicatievormen, waarbij je de juiste technologische mogelijkheden inzet.

Game Design & Production
De Engelstalige studieroute Game Design & Production leidt je op tot een specialist in het visualiseren van games. Je leert hoe je games ontwerpt, je bedenkt de spelregels en je zorgt ervoor dat het geheel er aantrekkelijk uitziet. Je werkt hierbij nauw samen met gametechnologen die zorgen voor de technologie en de programmering achter de game.

Game Engineering
Bij de Engelstalige studieroute Game Engineering leer je alles over de technologie en de programmering achter games. Of het hierbij nu gaat om games voor computers, smartphones of voor de nieuwste consoles. Hierbij werk je veel samen met gamecreators en designers die verantwoordelijk zijn voor de uiterlijke ontwikkeling van de game.

Toekomstmogelijkheden

Eenmaal afgestudeerd, ontvang je de graad Bachelor of Science en kun je op zoek naar jouw droombaan. Door je kennis van de nieuwste ontwikkelingen en je creativiteit, liggen er ontzettend veel kansen voor het oprapen. De creatieve industrie heeft behoefte aan goed opgeleide mensen, waardoor de baankansen goed te noemen zijn. Je kunt solliciteren bij tal van nationale en internationale bedrijven. Werk je liever voor jezelf? Zet dan een eigen bedrijf op of ga aan de slag als freelancer.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (2)
StadLand
BredaNederland
EnschedeNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Creative Media and Game Technologies

Bij welke instellingen kun je Creative Media and Game Technologies volgen?

(3) instellingen gevonden

In welke steden kun je Creative Media and Game Technologies volgen?

(2) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...