Social Work Euregionaal

HBO Bachelor

Algemene informatie

Per 1 september 2015 gaan de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening verder onder de naam Social Work. Om deze reden noemen we de euregionale variant van Sociaal Pedagogische Hulpverlening vanaf nu Social Work Euregionaal!

Social Work Euregionaal is een studieroute binnen de bacheloropleiding Social Work waarmee je je kwalificeert voor een baan op de Duitse én de Nederlandse arbeidsmarkt. Ten opzichte van de reguliere opleiding Social Work ligt de focus sterker op taal (Duits), Euregio en cultuur. Zo vergaar je kennis over de organisatie van de verzorgingsstaat en de cultuur van Duitsland en Nederland. Ook leer je wat de verschillen zijn in inrichting, werkwijzen, gewoonten en gebruiken in instellingen van het werkveld in beide landen.

De opleiding is opgedeeld in twee fases van elk twee jaar. Tijdens de eerste fase maak je kennis met de brede basis van Social Work en krijg je een goed beeld van de zorgvraagstukken die je als social worker kunt tegenkomen. In de tweede fase kies je een uitstroomprofiel. Je doet een bacheloronderzoek en volgt een minor, ter verdieping of verbreding van je vakkennis.

Kenmerken 

  • Focus op taal, Euregio en cultuur;
  • Je leert Duits;
  • Lessen in het Nederlands én Duits;
  • Je leert over de Zorg en Welzijn systemen in Nederland en Duitsland;
  • Mogelijkheid om te studeren en stage te lopen in het buitenland. Een internationale ervaring vergroot je horizon en doet veel voor je persoonlijke groei;
  • Je hebt een grotere kans op een baan in de Euregio of zelfs daarbuiten, doordat je euregionale en internationale kennis opdoet;
  • Bijzonder traject: Honours Programme Health Care & Social Work.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor de opleiding Social Work Euregionaal met een havo/vwo of mbo-4 diploma. Wanneer je vooropleiding niet voldoet aan deze wettelijke vooropleidingseisen of wanneer je geen diploma van een vooropleiding kan overleggen, kun je als je ouder bent dan 21 jaar deelnemen aan het 21+ onderzoek.

Toekomstmogelijkheden

Als je de opleiding hebt afgerond ben je een social worker met een ‘euregionale mindset’ die van vele markten thuis is. Je bent in staat de euregionale en interculturele kennis, inzichten en vaardigheden toe te passen en te demonsteren in een internationale context. Daarnaast heb je besef van de rol die culturele verschillen spelen in de wijze waarop de hulpverlening plaatsvindt en in de processen daaromheen.

Als professional kun je onder meer aan de slag in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, psychiatrie, justitiële behandelcentra, verslavingszorg en crisisopvang.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Saxion - EnschedeEnschede
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Social workHBO Bachelor
Steden (1)
StadLand
EnschedeNederland
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Social WorkHBO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
MaatschappelijkwerkerSociale gezondheidszorg

Informatie over
Social Work Euregionaal

Bij welke instellingen kun je Social Work Euregionaal volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Social Work Euregionaal?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Social Work Euregionaal volgen?

(1) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Social Work Euregionaal?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...