Zorgtechnicus

MBO Niveau 4

Algemene informatie

De opleiding tot Zorgtechnicus is een mbo-4 opleiding (BOL) die wordt verzorgd door Zorgtechniek Limburg in samenwerking met de 3 Limburgse ROC’’s (Arcus College, Leeuwenborgh Opleidingen en Gilde Opleidingen).

In het eerste jaar van de opleiding wordt een brede technische basis gelegd, aangevuld met kennis van anatomie (kennis van het menselijk lichaam), fysiologie (werking van de organen) en ziektebeelden. Deze kennis heb je nodig om straks goed te kunnen communiceren met professionals uit de medische wereld.

Verder wordt er naast de technische vakken veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden en communicatie. Als zorgtechnicus functioneer je straks op het snijvlak tussen techniek en zorg. Je komt terecht in zorgsituaties in bijvoorbeeld ziekenhuizen of verpleeghuizen, maar ook bij mensen thuis, waar je bijvoorbeeld een domoticasysteem moet aanleggen. Je bent eigenlijk steeds bezig met het ondersteunen van het zorgproces met technische activiteiten.

Toelatingseisen

- Vmbo-GT of vmbo-T diploma,
- of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Een vmbo-kader opleiding is wettelijk gezien wel mogelijk, maar dan heb je in ieder geval wel wis- en natuurkunde in je pakket nodig.

Toekomstmogelijkheden

De vraag naar Zorgtechnici groeit met de dag. Als zorgtechnicus kun je dan ook direct aan de slag. Geen dag is hetzelfde. Zo werk je de ene dag in een zorginstelling en de volgende dag ben je bij mensen in huis. Werken bij de facilitaire of technische dienst in een ziekenhuis kan ook. En wat dacht je van jouw bijdrage bij een bedrijf dat bijvoorbeeld apparaten voor zorgdomotica bouwt, installeert en onderhoudt? Als zorgtechnicus kom je nog eens ergens.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
ARCUS College - HeerlenHeerlen
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (1)
StadLand
HeerlenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Zorgtechnicus

Bij welke instellingen kun je Zorgtechnicus volgen?

(1) instellingen gevonden

In welke steden kun je Zorgtechnicus volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...