Engineering

HBO Bachelor

Algemene informatie

Engineering kom je dagelijks tegen. Denk maar je smartphone, je computer, de verwarming, het koffiezetapparaat, de televisie met afstandsbediening en ga zo maar door. Als engineer ontwerp je toepassingen of apparaten die het leven van mensen makkelijker en aangenamer maken. En niet alleen voor thuis, maar ook voor de gezondheidszorg, industrie, bouw of evenementenbranche.

Veel keuzemogelijkheden

Bij de opleiding Engineering kun je je eigen toekomst vormgeven. Wil je diep de techniek in, dan kies je voor een technische afstudeerrichting als Electrical Engineering (Elektrotechniek), Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) of Energy Engineering. Zie je jezelf liever in een uitdagende, technisch bedrijfskundige of commerciële functie, kies dan voor de afstudeerrichting Business Engineering (Technische Bedrijfskunde). Word je liever de innovatieve productontwerper of zorgtechnoloog van de toekomst? Dan is de afstudeerrichting Zorgtechnologie misschien iets voor jou.

Van elke afstudeerrichting volg je verschillende vakken, zodat je een brede basiskennis binnen het vakgebied Engineering opbouwt. Hierdoor kun je over meerdere vakgebieden meepraten.

Toelatingseisen

Havo/vwo
Je wordt toegelaten tot de opleiding Engineering met een havo- of vwo-diploma met het profiel Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid of Economie en Maatschappij.

Mbo
Met een mbo-diploma op niveau 4 word je toegelaten tot de opleiding.

Toekomstmogelijkheden

De vraag naar afgestudeerde engineers is groot. Er zijn meer vacatures dan afgestudeerden. Meestal hebben studenten al vóór de diploma-uitreiking een baan! Het ziet ernaar uit dat dit de komende jaren zo blijft. Afhankelijk van je afstudeerrichting kun je als engineer veel functies vervullen bij verschillende typen organisaties:

  • Bedrijven, consultancy- of adviesbureaus waarbij je projectmatig bezig bent met het maken van technisch uitgewerkte voorstellen voor de klant.
  • Grote organisaties waar je als Engineer bij een Research & Development afdeling werkt. Dit kan in de gezondheidszorg, chemie, overheid, onderwijs, productontwikkeling en constructiebureaus.
  • Je werkt als zelfstandige op gebied van advies tot en met ontwerp en de ontwikkeling van producten en diensten.Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Applied scienceHBO Bachelor
HBO-ICTHBO Bachelor
Steden (1)
StadLand
HeerlenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
InformatietechnicusTechniek

Informatie over
Engineering

Bij welke instellingen kun je Engineering volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Engineering?

(2) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Engineering volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Engineering?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...