Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Spreekt het vak van onderhoud en verbouw je aan? Heb je aanleg en affiniteit met techniek? Zijn de volgende kenmerken op jou van toepassing ? Je werkt graag met je handen en je bent snel en tegelijk zorgvuldig. Je houdt rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Je bent prima in staat om zelfstandig je werk te doen. Het is voor jou een uitdaging om problemen op te lossen en kwaliteit te leveren.  Je bent het aanspreekpunt van de klant en doet er alles aan om een tevreden klant te krijgen. Je beschikt over een behoorlijke dosis organisatietalent, creativiteit, flexibiliteit en besluitvaardigheid om je opdrachten binnen te halen, te plannen, tot goede oplossingen te komen en de werkzaamheden correct op te leveren. Herken je jezelf hierin?  Dan is de opleiding Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?
Tijdens  de opleiding krijg je verschillende beroepsgerichte vakken: timmeren, stukadoren, tegelzetten, metselen, schilderen, elektro- en installatietechniek. Voor al die werkzaamheden zijn zowel kennis als vaardigheden vereist. Dit betekent dat je zowel theorie als praktijklessen krijgt. Volg je de BBL-variant van deze opleiding dan doe je het grootste deel van de praktijk bij je werkgever. Je komt een dag per week naar school voor theorie.

Omdat je daarnaast over ondernemersvaardigheden moet beschikken, is dat in het tweede deel van de opleiding een belangrijk vak. Al vanaf de eerste schooldag wordt er een beroep gedaan op je ondernemende vaardigheden. Denken in oplossingen, klanten vriendelijk benaderen, de wensen van klanten in kaart brengen en helder communiceren zijn voor de zelfstandig ondernemer belangrijke eigenschappen. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan Nederlands en rekenen. Tijdens de duur van de gehele opleiding wordt je begeleid in je studieloopbaan.

Toelatingseisen

- Opleiding Service Medewerker Gebouwen (bol/bbl niveau 2).

Voor deze opleiding heb je een vakdiploma nodig. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het vak. Om een BBL-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstmogelijkheden

Na je opleiding kun je een eigen klussenbedrijf starten. Met je diploma op zak kun je als zelfstandige aan de slag voor particulieren, zorginstellingen, woningcorporaties, onderhoudsbedrijven, hotels en horecagelegenheden, etc. Je kunt je ook verder ontwikkelen tot middenkaderfunctionaris, werkvoorbereider of projectcoördinator. Doorgroeien naar ondernemer mét personeel of specialisatie in bouwtechniek, onderhoud, afwerkingstechnieken of technische gebouwinstallaties behoort ook tot de mogelijkheden.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (5)
Opleidingen (2)
OpleidingNiveau
Werkvoorbereider timmerindustrieMBO Niveau 4
Servicemedewerker GebouwenMBO Niveau 2
Steden (2)
StadLand
AmsterdamNederland
NieuwegeinNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Zelfstandig ondernemerEconomie/Handel/Management

Informatie over
Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf

Bij welke instellingen kun je Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf?

(5) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf?

(2) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf volgen?

(2) steden gevonden

Wat kun je worden met Allround Vakkracht Onderhoud- en Klusbedrijf?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...