Verpleegkundige ZH, verkort

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Per september 2016 start deze nieuwe, gecombineerde opleiding Verzorgende en Maatschappelijke Zorg op niveau 3. Mensen krijgen tegenwoordig de kans langer thuis te wonen, waardoor van zorgmedewerkers andere vaardigheden worden verwacht. De markt heeft daarom sterk behoefte aan breed inzetbare werknemers. Door de opleidingen te combineren kunnen wij je een interessante en waardevolle opleiding bieden, met een relevante aansluiting op de branche. Na afronding van deze opleiding ontvang je maar iefst twee diploma’s.

De opleiding
Tijdens je verpleegkunde-opleiding werk je in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke aandacht. Je werkt en leert voornamelijk in de praktijk en daarnaast ga je één dag in de week naar school. Je start meteen met beroepsgerichte vaardigheden, gericht op de branches waarin je kunt gaan werken. De opleiding richt zich op ziekenhuiszorg en daarnaast op:

  • geestelijke gezondheidszorg (ggz)
  • gehandicaptenzorg (ghz)
  • verzorgingstehuizen, verpleeghuizen en thuiszorg (vvt)

In de uitstroomfase verdiep je je in het zorggebied waarin je werkt.

De beroepspraktijkvorming neemt een heel belangrijke plaats in. In de zorginstelling waar je bent aangenomen om de opleiding te volgen, voer je opdrachten uit. Je krijgt steun van een begeleider in de beroepspraktijk. In de uitstroomfase kan het wenselijk zijn dat je een stage doorloopt in een andere zorgsituatie of op een andere afdeling binnen je eigen zorginstelling.

Je leert tijdens de opleiding hoe je als medewerker maatschappelijke zorg mensen begeleidt die dat nodig hebben. De opleiding op niveau 3 duurt gemiddeld drie jaar. Daarna kun je in ongeveer één jaar de niveau 4-opleiding Persoonlijk begeleider halen.

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.
  • Of een diploma op mbo niveau 2 of vergelijkbaar.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...