Manager Retail

MBO Niveau 4

Algemene informatie

Als Manager Retail heb je een aansturende, uitvoerende en voorbeeldrol. Je bent verantwoordelijk voor alles in en om het filiaal binnen het gestelde beleid van het hoofdkantoor. Dat betekent dat een Manager retail allerlei taken met betrekking tot commercie, financiën en personeel in zijn pakket heeft. Jij voert de taken op eigen initiatief uiten je neemt de verantwoordelijkheid voor je beslissingen waaruit je ondernemendheid blijkt.

Als Manager Retail kom je uiteindelijk te werken in de detailhandel in uiteenlopende winkelformules. Hij beheert een klein centraal geleid filiaal of kleine afdeling. Het filiaal maakt deel uit van een grote winkel (franchise) keten of kleinere onderneming met enkele vestigingen van een zelfstandig ondernemer. Dit kan zijn in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB), maar vooral bij het Grootwinkelbedrijf (GWB), zowel in de food- als non-foodsector.

Je bent sociaal vaardig en gastheer binnen jouw filiaal of afdeling. Je bent in staat relaties met je medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden. Voor je filiaal of afdeling denk je commercieel: je denkt vanuit de klant, zoekt kansen en weet hoe je het beste in het belang van de organisatie en de klant kunt opereren.

Word jij de nieuwe Manager Retail? Wil jij werken in een uitdagende branche waar je voortdurend in contact komt met mensen? Ben jij flexibel, commercieel en klantgericht ingesteld? Misschien is deze opleiding dan wel wat voor jou!

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Bij de volgende diploma's wordt je toegelaten tot de opleiding Manager retail en een betaalde baan hebt van minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf in de regio:

  • Je hebt het diploma VMBO-t, VMBO-g of VMBO-k
  • Je hebt het diploma Verkoopspecialist Detailhandel op niveau 3 of
  • Je hebt een HAVO-diploma of
  • Je hebt een diploma MBO niveau 3 behaald én hebt voldoende ervaring binnen de detailhandel

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan het werk als Filiaalmanager in een klein bedrijf of als Afdelingsmanager in de handel. Ook kun je op de arbeidsmarkt doorstromen naar Storemanager, Regiomanager of Verkoopleider. Binnen het hbo-onderwijs zijn de opleidingen Small business & Retail Management en Commerciële Economie logische vervolgopleidingen.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Junior AccountmanagerMBO Niveau 4
Steden (2)
StadLand
VeghelNederland
ZwolleNederland
Opleidingen (3)
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
FiliaalmanagerEconomie/Handel/Management

Informatie over
Manager Retail

Bij welke instellingen kun je Manager Retail volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Manager Retail?

(3) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Manager Retail?

(1) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Manager Retail volgen?

(2) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(3) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Manager Retail?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...