Aeres Hogeschool - Vestiging Dronten

Instelling: Aeres Hogeschool
Vestigingen in: Almere, Dronten, Wageningen
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, Overig, HBO Master
Bezoekersadres: De Drieslag 4 8251 JZ Dronten
Postadres: Postbus 374 8250 AJ Dronten

Hippische bedrijfskunde bij Aeres Hogeschool - Vestiging Dronten

Hippische bedrijfskunde

Paarden worden in Nederland gebruikt voor sport, recreatie en handel. De paardensector is een commerciële sector die zich de laatste jaren enorm ontwikkelt. De sector valt onder de verantwoordelijkheid van de verschillende ministeries van LNV, VWS en VROM. Zij ontwikkelen steeds meer activiteiten om de sector verder te professionaliseren. En dat is nodig ook, met een omzet van ongeveer 1,5 miljard euro is de paardensector al lang geen hobbysector meer.

Grote hippische evenementen vragen inspanning op het gebied van planning, organisatie, leiding geven en control. Hippische ondernemingen krijgen te maken met toenemende wet- en regelgeving. Maneges worden bijvoorbeeld steeds vaker aansprakelijk gesteld bij ongelukken. Deze ondernemingen hebben duidelijk behoefte aan ondersteuning. Dat biedt veel kansen voor gespecialiseerde HBO-ers voor wie paarden meer zijn dan een hobby. Tijdens de major Hippische bedrijfskunde verdiep je je namelijk van af het eerste jaar in de paardensector. Daarnaast volg je bedrijfskundige vakken. Na afronding van de major ben je dus een bedrijfskundige met een specialisatie in de paardensector.

Beroepen

Als afgestudeerde Hippische bedrijfskundige ben je breed inzetbaar binnen en buiten de paardensector. Je kunt na afronding van je studie bijvoorbeeld solliciteren als:

  • Adviseur
  • Accountmanager bank specialisatie paardenhouderij
  • Beleidsmedewerker bij gemeente of provincie
  • Eventmanager
  • Verzekeringsexpert
  • Stalmanager
  • Zelfstandig ondernemer

Paardenplaats

Als student van de CAH Dronten kun je je paard stallen op de Paardenplaats. Dit is een pensionstal waar studenten hun paard kunnen stallen. Deze pensionstal wordt door studenten zelf gerund. Met deze managementervaring breng je de theorie van school in de praktijk. Ook heb je de mogelijkheid tijdens de opleiding om met je eigen paard door te rijden en te trainen.

Kijk voor meer info op www.cahvilentum.nl

Informatie over
Aeres Hogeschool - Vestiging Dronten

Welke opleidingen kun je volgen aan Aeres Hogeschool - Vestiging Dronten?

(4) opleidingen gevonden

Meer informatie over Dronten

Informatie over de kwalititeit van Aeres Hogeschool - Vestiging Dronten

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...