Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Amsterdam
Postadres:

Lerarenopleiding Aardrijkskunde bij Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

 
Wil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wat houdt de Lerarenopleiding Aardrijkskunde voltijd in?
De tweedegraads lerarenopleidingen voor het leergebied Mens & Maatschappij leiden je op tot Bachelor of Education, met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in één van onderstaande vakken:

  • Aardrijkskunde
  • Algemene Economie en Bedrijfseconomie
  • Geschiedenis
  • Maatschappijleer


Er is grote behoefte aan leraren die antwoord kunnen geven op vragen van vandaag. Leerlingen van nu willen weten wat de gevolgen zijn van de sterke daling van het aantal geboorten in Nederland. Of wat de gevolgen voor Europa zijn van de klimaatverandering. Kunnen we wel in Nederland blijven wonen als de huidige verandering doorzet? Maar ook willen ze op de hoogte zijn van de gevolgen van onze relaties met andere landen, zowel binnen Europa als in de rest van de wereld. Heeft de globalisering gevolgen voor Nederland en voor de Nederlanders?

Naast vakcolleges zijn er leergebiedprojecten. In deze projecten werk je samen met studenten van andere opleidingen in het leergebied Mens & Maatschappij. Zodoende ontmoet je mensen met andere perspectieven en andere kennis. Dit verbreedt nu je horizon en straks je inzetbaarheid. Met de bevoegdheid Aardrijkskunde kun je lesgeven in het voortgezet onderwijs (vmbo en de onderbouw van havo en vwo), in het middelbaar beroepsonderwijs en in de sector beroeps- en volwasseneneducatie. Deze voltijd hbo-opleiding richt zich op het leraarschap op vmbo- en mbo-opleidingen in grootstedelijke gebieden.

Vind jij dit ook interessante onderwerpen en wil jij het aan de nieuwe generaties uitleggen? Volg dan de voltijd hbo Lerarenopleiding Aardrijkskunde!

Hbo Lerarenopleiding Aardrijkskunde voltijd: Iets voor jou?
Deze lerarenopleiding is voor jou geschikt als je graag een bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren. Ga je graag met jongeren om, ben je geïnteresseerd in hun levensstijl en wat hen bezighoudt? Wil je graag een rol spelen in hun leven als vakdocent en medeopvoeder? Dan past deze opleiding bij jou. Het beroep van leraar is immers meer dan alleen lesgeven.

Als leraar aardrijkskunde ben je opgeleid om hedendaagse vragen van leerlingen te beantwoorden. Leerlingen willen weten wat de gevolgen zijn van de sterke daling van het aantal geboorten in Nederland. Of wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering voor Europa. Kunnen we in Nederland blijven wonen als de huidige klimaatverandering doorzet? Leerlingen willen op de hoogte zijn van de gevolgen van onze relaties met andere landen, zowel binnen Europa als in de rest van de wereld. Heeft de globalisering gevolgen voor Nederland en voor de Nederlanders? Vind jij dit interessante onderwerpen en wil jij dit aan nieuwe generaties uitleggen? Volg dan de Lerarenopleiding Aardrijkskunde!

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Leraar Aardrijkskunde bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen?

(44) opleidingen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...