Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Amsterdam
Postadres:

Lerarenopleiding Duits bij Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

 
Wil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wat houdt de hbo Lerarenopleiding Duits voltijd in?
De tweedegraads lerarenopleidingen in het leergebied Mens & Taal leiden je op tot Bachelor of Education, met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in één van onderstaande talen:

  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands

Je werkt projectmatig samen met studenten van andere opleidingen in het leergebied Mens & Taal. Zodoende ontmoet je mensen met andere perspectieven en andere kennis. Dit verbreedt nu je horizon en straks je inzetbaarheid.

Met de bevoegdheid Duits kun je lesgeven in het voortgezet onderwijs (vmbo en de onderbouw van havo en vwo), in het middelbaar beroepsonderwijs en in de sector beroeps- en volwasseneneducatie. Deze voltijd hbo-opleiding richt zich op het leraarschap op vmbo- en mbo-opleidingen in grootstedelijke gebieden

De Lerarenopleiding Duits voltijd: Iets voor jou?
De lerarenopleidingen in het leergebied Mens & Taal zijn er voor iedereen die van taal houdt en graag taal wil onderwijzen. Natuurlijk ben je ook geïnteresseerd in de manier waarop mensen talen leren en ga je verschillende theorieën hierover bestuderen en vergelijken. Je wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en in de rol van ontwerper ga je het onderwijs volgens actuele wetenschappelijke inzichten vormgeven en onderbouwen. Je gaat graag met jongeren om, hebt belangstelling voor hun levensstijl en voor wat hen bezighoudt, maar je durft ook kritisch naar jezelf en je eigen gedrag te kijken. Je wilt graag een rol spelen als medeopvoeder, want het beroep van leraar is meer dan alleen lesgeven.

De Duitse taal wordt door 98 miljoen mensen gesproken! Het is binnen Europa dus de meest gesproken taal. Duits is een taal die ook voor Nederlanders belangrijk is, als economische taal, omdat Duitsland onze grootste handelspartner is. Er is grote behoefte aan bevlogen leraren Duits, die behalve goed Duits spreken en schrijven, interesse hebben voor de veelzijdigheid van ons grootste buurland. Leerlingen van nu kennen BMW, Mercedes, Audi en Adidas maar weten zij ook dat Duitsland onze grootste exportpartner is? Dat Duitsland een land is van uitvinders, filosofen, nieuwe muziekstijlen, trendy steden zoals Berlijn, vernieuwende architectuur, populaire vakantieoorden en fantastische literatuur? Ben jij gemotiveerd deze taal en cultuur aan leerlingen over te dragen? Dan ben je bij de Lerarenopleiding Duits aan het juiste adres.

Vanaf september 2016: driejarig vwo-traject
Je bent in het bezit van een vwo-diploma? Dan kom je in aanmerking voor een driejarig vwo-traject. Je zal op meerdere dagdelen per week lessen volgen omdat je modules volgt van zowel jaar 1 als jaar 2. Ook begin je meteen met je stage. Het onderwijsprogramma van dit driejarig traject is inhoudelijk hetzelfde als van de vierjarige opleiding, maar het is een verzwaard traject omdat er binnen kortere tijd, drie in plaats van vier jaar, meer onderwijsinhoud wordt aangeboden.

Klik hier voor meer informatie over de lerarenopleiding Duits bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen?

(44) opleidingen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...