Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Amsterdam
Postadres:

Lerarenopleiding Engels bij Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

 
Wil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wat houdt de hbo Lerarenopleiding Engels voltijd in?
De tweedegraads lerarenopleidingen in het leergebeid Mens & Taal leiden je op tot Bachelor of Education, met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in één van onderstaande talen:

  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands

Je werkt projectmatig samen met studenten van andere opleidingen in het leergebied Mens & Taal. Zodoende ontmoet je mensen met andere perspectieven en andere kennis. Dit verbreedt nu je horizon en straks je inzetbaarheid.
Met de bevoegdheid Engels kun je lesgeven in het voortgezet onderwijs (vmbo en de onderbouw van havo en vwo), in het middelbaar beroepsonderwijs en in de sector beroeps- en volwasseneneducatie. Deze voltijd hbo-opleiding richt zich op het leraarschap op vmbo- en mbo-opleidingen in grootstedelijke gebieden.

De Lerarenopleiding Engels voltijd: Iets voor jou?
De lerarenopleidingen in het leergebied Mens & Taal zijn er voor iedereen die van taal houdt en graag taal wil onderwijzen. Natuurlijk ben je ook geïnteresseerd in de manier waarop mensen talen leren en ga je verschillende theorieën hierover bestuderen en vergelijken. Je wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en in de rol van ontwerper ga je het onderwijs volgens actuele wetenschappelijke inzichten vormgeven en onderbouwen. Je gaat graag met jongeren om, hebt belangstelling voor hun levensstijl en voor wat hen bezighoudt, maar je durft ook kritisch naar jezelf en je eigen gedrag te kijken. Je wilt graag een rol spelen als medeopvoeder, want het beroep van leraar is meer dan alleen lesgeven.

Engels is de wereldtaal bij uitstek. Wij als Nederlanders denken al snel dat we goed Engels spreken. Dat mag waar zijn, zolang het om alledaags taalgebruik gaat. Op een hoger niveau ziet dat er lang zo positief niet uit. Wil jij je taalniveau verhogen? Dan zit je goed bij deze opleiding. Maar de Lerarenopleiding Engels biedt je meer dan het op peil brengen van je taalvaardigheid. Naast het werken aan je taalvaardigheid krijg je namelijk ook inzicht in de Engelse taal- en letterkunde, de cultuur en vakdidactiek. Deze elementen heb je nodig om een goede allround docent te worden. Je taalvaardigheid moet aan het eind van de studie op CPE-niveau (C2) zitten; daar werk je gedurende je opleiding stapsgewijs naar toe. Verder bestudeer je de Engelse grammatica en hoe je die moet overbrengen op leerlingen. Ook een vak als socio-linguïstiek zal je hierbij helpen. Bij letterkunde krijg je een overzicht van de Engelse literatuur van Shakespeare tot het heden. Verder maak je kennis met de cultuur van de belangrijkste Engelstalige landen in de vakken British Civilisation, American Civilisation en English Speaking World. Alle vakken hebben elementen vakdidactiek in zich maar de vakken Didactics: How to teach en Teaching English gaan hier nog dieper op in.

Klik hier voor meer informatie over de Lerarenopleiding Engels bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen?

(44) opleidingen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...