Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Amsterdam
Postadres:

Lerarenopleiding Nederlands bij Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

 
Wil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wat houdt de hbo Lerarenopleiding Nederlands voltijd in?
De tweedegraads lerarenopleidingen in het leergebied Mens & Taal leiden je op tot Bachelor of Education, met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in één van onderstaande talen:

  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands

Je werkt projectmatig samen met studenten van andere opleidingen in het leergebied Mens & Taal. Zodoende ontmoet je mensen met andere perspectieven en andere kennis. Dit verbreedt nu je horizon en straks je inzetbaarheid.
Met de bevoegdheid Nederlands kun je lesgeven in het voortgezet onderwijs (vmbo  en de onderbouw van havo en vwo), in het middelbaar beroepsonderwijs en in de sector beroeps- en volwasseneneducatie. De voltijd hbo-opleiding richt zich op het leraarschap op vmbo- en mbo-opleidingen in grootstedelijke gebieden.

De Lerarenopleiding Nederlands voltijd: Iets voor jou?
De lerarenopleidingen in het leergebied Mens & Taal zijn er voor iedereen die van taal houdt en graag taal wil onderwijzen. Natuurlijk ben je ook geïnteresseerd in de manier waarop mensen talen leren en ga je verschillende theorieën hierover bestuderen en vergelijken. Je wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen en in de rol van ontwerper ga je het onderwijs volgens actuele wetenschappelijke inzichten vormgeven en onderbouwen. Je gaat graag met jongeren om, hebt belangstelling voor hun levensstijl en voor wat hen bezighoudt, maar je durft ook kritisch naar jezelf en je eigen gedrag te kijken. Je wilt graag een rol spelen als medeopvoeder, want het beroep van leraar is meer dan alleen lesgeven.

Een goede beheersing van het Nederlands is een zeer belangrijke voorwaarde om optimaal te kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving. Het is de taak van de leraar Nederlands om daar een bijdrage aan te leveren. Daarom houden we ons binnen de opleiding met de volgende vragen bezig: Hoe schrijf je een goede tekst? Waarom schrijf je ‘jij wordt’ met een ‘t’ op het eind en ‘word jij’ met een ‘d’? In hoeverre is grammatica belangrijk voor het leren van een taal? Waarom leren kleine kinderen op een andere manier een nieuwe taal dan ouderen? Praten mannen anders dan vrouwen? Hoe is het Nederlands eigenlijk ontstaan? Wat was de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de Nederlandse literatuur? Hoe ga je om met verschillen in taalniveau van autochtone en allochtone leerlingen? Als je het interessant vindt je met dit soort vragen bezig te houden, is een studie Nederlands aan de lerarenopleiding echt iets voor jou.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding lerarenopleiding Nederlands bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen?

(44) opleidingen gevonden

Meer informatie over Amsterdam

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Amstelveen/Amsterdam/Diemen

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...