Hogeschool Inholland - Dordrecht

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Achterom 103 3311 KB Dordrecht
Postadres: Achterom 103 3311 KB Dordrecht

Hogeschool Inholland - Dordrecht

Achterom 103 3311 KB Dordrecht

See video


Hogeschool Inholland Dordrecht is gevestigd in het centrum. De hogeschool bevindt zich op loopafstand van het treinstation Dordrecht-Zuid. Het pand voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan modern onderwijs. Studeren bij Hogeschool INHolland Dordrecht betekent studeren aan een kleinschalige hogeschool met een christelijk karakter. Studenten hebben veel contact met elkaar en de docenten en we werken nauw samen met basisscholen in de regio.

Hogeschool Inholland Dordrecht is een open, sociale en ambitieuze hogeschool. Maatschappelijk betrokken en toegankelijk voor iedereen. Hier krijgen studenten de kans om hun talenten breed te ontwikkelen. De hogeschool werkt voortdurend aan de kwaliteit van de opleidingen en is niet bang om risico's te nemen. Vernieuwingen krijgen dan ook volop de ruimte.

Studeren bij Inholland Dordrecht betekent studeren op een historische locatie, in een modern gebouw. Naast gespecialiseerde vaklokalen zijn er in het gebouw aan het Achterom open, flexibele studieomgevingen met internetaansluiting. In de onderwijswerkplaats en bibliotheek vind je alle achtergrondinformatie die nodig is om je te verdiepen in het beroep van leerkracht. 

Met een eigen e-mailadres en internetaccount heb je toegang tot ons moderne ICT-netwerk, zodat je overal je opdrachten kunt uitvoeren. 

Naast vaklokalen en flexibele werkplekken met internetaansluitingen zijn er ruimtes om samen te werken of te studeren. Bovendien zijn er professionele audiovisuele middelen voorhanden. In de onderwijswerkplaats en de bibliotheek vind je alle achtergrondinformatie die nodig is om je te verdiepen in het beroep van leerkracht. Inholland maakt gebruik van het draadloos netwerk van Eduroam. Dit is een voorziening die beveiligd draadloos toegang biedt tot het Inholland netwerk. Kortom, zonder dat je je laptop hoeft aan te sluiten door middel van een kabeltje op een netwerk, kun je gebruik maken van de standaard applicaties en de verschillende directories. Het goed verzorgde restaurant van Inholland Dordrecht maakt de aangename studieomgeving compleet.

Stad en omgeving 
Dordrecht is de oudste stad van Nederland. Dat zie je terug in het karakteristieke centrum, dat met zijn vele hofjes en gezellige winkelstraten een historische uitstraling heeft. Er zijn meer dan duizend monumenten te vinden in de stad. De havens zijn het bezoeken waard, net als het Groothoofd, hét terras van Dordrecht, waar je een fantastisch uitzicht hebt over het water.

Studentenleven 
Dordrecht ligt vlakbij Rotterdam, een stad waar op het gebied van cultuur en uitgaan natuurlijk alles te vinden is. Maar als student kun je je ook in Dordrecht zelf goed vermaken. Bij mooi weer zitten de terrassen in de stad gezellig vol. Voor cultuurliefhebbers zijn er bioscopen, theaters en muziekpodia zoals Jazzpodium DJS en Bibelot. Na een voorstelling of optreden kan er gestapt worden in de cafés en discotheken in het centrum.

 

 
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Leraar Basisonderwijs (Pabo)HBO Bachelor
Open dagen (0)
DatumOpen dag

Overige

 
Openingstijden bibliotheek centrale locatie instelling 9:00-16:30
Bibliotheek 's avonds open 1
Bibliotheek in weekend open 0
Aantal studenten 32074
Percentage personeel ouder dan 50 jaar 38.3%
Percentage personeel jonger dan 35 jaar 21.1%
Student personeel ratio 15.6

Studentenoordeel

 
De sportvoorzieningen voor studenten 5.7
Bereikbaarheid van instelling via ov 8.2
Kantine/bedrijfsrestaurant van de instelling 6.7
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 5.8
Betaalbaarheid van woonruimte in je studiestad 7.3

Vervoer

 
Reistijd OV naar instelling van dichtsbijzijnde NS station 1
Lopen naar instelling vanaf dichtsbijzijnde NS station 9
Afstand in KM tot dichtsbijzijnde NS station 0.7
Dichtsbijzijnde NS station DORDRECHT
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Hogeschool Inholland - Dordrecht

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Dordrecht?

(1) opleidingen gevonden

Meer informatie over Dordrecht

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Dordrecht

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...