Hogeschool Inholland - Alkmaar

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Bergerweg 200, 1817MN Alkmaar
Postadres: Bergerweg 200, 1817MN Alkmaar

Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Hogeschool Inholland - AlkmaarWil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wil jij werken met mensen die moeite hebben met wonen en werken? Heb je oog voor sociale verhoudingen? Ben jij oplossingsgericht en flexibel? Beschik je over goede communicatieve vaardigheden? Schrijf je dan snel in voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Wat houdt de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening voltijd in?
De brede opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)* richt zich op professionele hulp en ondersteuning van kwetsbare mensen in hun eigen woon- en leefsituatie.

Hoe kun je mensen bijvoorbeeld ondersteunen bij zelfstandig wonen?  Wat hebben mensen met een verstandelijke beperking nodig om te kunnen werken? Je opereert vanuit instellingsbelangen en je neemt juridische kaders in acht. Je bent in staat de problematiek in het maatschappelijk debat te plaatsen en je hebt oog voor de complexe verhouding tussen individu, omgeving en maatschappij.  Aan het einde van deze praktijkgerichte deeltijd hbo-opleiding weet je wat je sterke en zwakke punten in relatie tot je cliënten zijn en kan je als sociaal pedagogisch hulpverlener aan de slag.

Opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) deeltijd: iets voor jou?
Je leert hoe je jongeren die in aanraking zijn gekomen met justitie kunt ondersteunen, hoe je zorgt voor een plezierige leefomgeving in een gezinsvervangend tehuis en hoe je mensen met psychische problemen weer aan het werk krijgt.
Je vindt het belangrijk dat individuen en groepen in de samenleving tot hun recht komen. Je bent bereid je te verdiepen in de zwaarte en complexiteit van de diverse problematieken. Je weet morele dilemma’s te herkennen en daarover een standpunt in te nemen. Je ontwikkelt een lerende en innovatieve houding en je kunt aan het einde van de vier jaar je eigen handelen methodisch verantwoorden.

*Vanaf september 2018 worden de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening samengevoegd, dan vervalt het onderscheid SPH / MWD en heet de opleiding Social Work.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Alkmaar

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Alkmaar?

(14) opleidingen gevonden

Meer informatie over Alkmaar

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Alkmaar

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...