Hogeschool Inholland - Haarlem

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Bijdorplaan 15 2015 CE Haarlem
Postadres: Bijdorplaan 15 2015CE Haarlem

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij Hogeschool Inholland - HaarlemWil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Je wilt mensen met problemen helpen en adviseren. Je kunt je verplaatsen in kwetsbare bevolkingsgroepen en bent geïnteresseerd in sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Voldoe jij aan deze beschrijving? Dan is de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening geschikt voor jou!

Wat houdt de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening voltijd in?
Tijdens de bacheloropleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)* leer je alles over de ondersteuning van kwetsbare mensen op zowel cliënt-, instellings- als overheidsniveau. Je helpt mensen bij problemen op het gebied van bijvoorbeeld relaties, financiën  en opvoeding. Wat doe je als iemand zijn huur niet meer kan betalen? Hoe ga je om met etnische spanningen in de woonomgeving? Waar kan iemand met psychische klachten hulp krijgen? Je opereert vanuit instellingsbelangen en je neemt juridische kaders in acht. Je bent in staat de problematiek in het maatschappelijk debat te plaatsen en je hebt oog voor de complexe verhouding tussen individu, omgeving en maatschappij. Aan het einde van deze praktijkgerichte voltijd hbo-opleiding weet je wat je sterke en zwakke punten zijn in relatie tot je cliënten en ben je klaar om als maatschappelijk werker aan de slag te gaan.

Opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) voltijd: iets voor jou?
Je leert bijvoorbeeld hoe je vluchtelingen kunt ondersteunen, welke begeleiding vrijwilligers in de mantelzorg nodig hebben, hoe je jongeren of verslaafden weer in hun eigen kracht zet, zodat ze zelfstandig en met behulp van hun netwerk hun leven op de rails krijgen.
Je vindt het belangrijk dat individuen in de samenleving tot hun recht komen. Je bent bereid je te verdiepen in de zwaarte en complexiteit van de diverse problematieken. Je weet morele dilemma’s te herkennen en daarbij een standpunt in te nemen. Je ontwikkelt een lerende en innovatieve houding en kunt aan het einde van de vier jaar je eigen handelen methodisch verantwoorden.

*Vanaf september 2018 worden de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening samengevoegd, dan vervalt het onderscheid SPH / MWD en heet de opleiding Social Work.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Haarlem

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Haarlem?

(15) opleidingen gevonden

Meer informatie over Haarlem

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Haarlem

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...