Hogeschool Inholland - Haarlem

Instelling: Hogeschool Inholland
Vestigingen in: Alkmaar, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Rotterdam
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor
Bezoekersadres: Bijdorplaan 15 2015 CE Haarlem
Postadres: Bijdorplaan 15 2015CE Haarlem

Muziek bij Hogeschool Inholland - Haarlem


Wil je nog meer films zien van opleidingen bij Inholland klik dan op www.youtube.nl/inholland

Wat houdt de hbo-opleiding Muziek voltijd in?
Conservatorium Haarlem was één van de eerste conservatoria in Nederland met een Popopleiding en is het enige conservatorium met een E-music-opleiding. Je ontwikkelt je tot een breed inzetbare, herkenbare en authentieke musicus, beschikkend over een breed repertoire. Daarbij staat de combinatie van art, education en business centraal. Afgestudeerden vinden vooral als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) werk in de muziekindustrie. Zij verdienen hun geld met een gemengde beroepspraktijk (spelen, lesgeven, ondernemen, produceren etc.).

Deze voltijd hbo-opleiding stelt je in staat om eigen ondernemerschap, musiceren met behulp van digitale technologie, het ontwikkelen van artistiek-educatieve concepten en projectmatig werken te koppelen aan een hoog niveau van instrumentbeheersing. Je wordt opgeleid om op te treden, les te geven én om je eigen product in de markt te zetten. Je leert bovendien samen te werken met allerlei mensen die verschillen in leeftijd, ambitie en muzikale voorkeur. Je leert hoe je omgaat met:

  • Musici
  • Publiek
  • Producers
  • Opnamestudio's
  • Muziekmanagement
  • Podia
  • Media
  • Muziekscholen en andere (onderwijs-)instellingen
  • Individuele leerlingen.


Opleiding Muziek voltijd: iets voor jou?
Als musicus ben je allereerst een professioneel kunstenaar. Je beheerst je instrument of stem, beschikt over repertoire en kunt dat artistiek overbrengen. Daarnaast heb je de educatieve kwaliteiten om groepen mensen van een zeer uiteenlopend niveau, met verschillende ambities en mogelijkheden, te ondersteunen bij hun muzikale ontwikkeling. Om musicus te worden moet je ambitieus zijn en je eigen mogelijkheden en vakmanschap steeds verder willen ontwikkelen.

Ook ben je iemand die goed kan samenwerken: in de beroepspraktijk werk je voortdurend samen met leerlingen en collega's. Om je eigen werk te creëren, moet je ondernemend zijn. Bovendien is eigenzinnigheid een nuttige eigenschap. Je zult je moeten onderscheiden van anderen en met een creatief product jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de muziek en het muziekonderwijs. Ondernemerschap en creativiteit zijn de sleutelwoorden bij de voltijd hbo-opleiding Music Academy van Hogeschool Inholland.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Muziek bij hogeschool Inholland!

Informatie over
Hogeschool Inholland - Haarlem

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Inholland - Haarlem?

(15) opleidingen gevonden

Meer informatie over Haarlem

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Inholland - Haarlem

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...