Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Hogeschool Leiden - Leiden

Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

De afgelopen jaren is Hogeschool Leiden snel gegroeid. Voor de komende jaren heeft de hogeschool zichzelf een dubbele opdracht gegeven: krimp in aantallen, groei in kwaliteit. Naast selectieve maatregelen, zoals een instellingsfixus, besteden wij nadrukkelijk aandacht aan intensieve voorlichting zodat jij bewust, de juiste studiekeuze kunt maken. Voor bepaalde opleidingen gelden toelatingsexamens, intakes of andere selectiemethoden.

Persoonlijke leerroute
Studeren aan Hogeschool Leiden betekent dat je het initiatief neemt in je eigen studie. In overleg met de opleiding stel je een leerroute vast die zoveel mogelijk aansluit bij de kennis waarover je aan het begin vande studie beschikt, je eigen ontwikkelingstempo, je loopbaanwensen na het hbo en de ontwikkelingen binnen het werkveld. Dit doe je onder andere door het kiezen van een minor. Tijdens je studie bereid je je individueel en in groepjes voor op je toekomst in de beroepspraktijk.

Competenties
Je ontwikkelt de competenties die belangrijk zijn voor het beroep. Deze competenties staan in het competentieprofiel van de opleiding. Dit profiel beschrijft de kwaliteiten die je moet hebben om een beroep succesvol te kunnen uitoefenen. Het gaat daarbij om een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en houdingsaspecten. Samen met het werkveld passen wij het beroepsprofiel aan naar aanleiding van veranderende beroepseisen of accentverschuivingen.

Begeleiden en beoordelen
Tijdens je opleiding worden je competenties regelmatig getoetst. Daarvoor gebruiken we onder andere assessments en een portfolio. Ook krijg je professionele studiebegeleiding om goed te leren studeren en de juiste keuzes te kunnen maken.

Persoonlijk, betrokken en ambitieus
Persoonlijk, betrokken en ambitieus zijn de belangrijkste kenmerken van ons onderwijs. Onze docenten bieden inspirerend, hedendaags en effectief onderwijs. Daarbij passen eigenwijze studenten met een gezonde ambitie; studenten die gebruikmaken van de geboden ruimte tot zelfontplooiing en die eigen initiatief tonen om de beste kansen voor hun loopbaan te creëren.

Leiden: meer dan studentenstad
Hogeschool Leiden ligt midden in het BioScience Park, het grootste life sciences kenniscentrum in Nederland, en op een steenworp afstand van vele zorg- en onderwijsinstellingen. Kennisuitwisseling en samenwerking kunnen wij hierdoor goed invullen. Dankzij de kennisinstellingen en de bedrijven op het BioScience Park, is Leiden de status van studentenstad ontstegen en heeft de stad regionaal en nationaal een sleutelpositie weten te verwerven als ‘Kennisstad’.

 
Open dagen (0)
DatumOpen dag

Overige

 
Bibliotheek 's avonds open 1.0
Openingstijden bibliotheek centrale locatie instelling 9:00-17:00

Studentenoordeel

 
Kantine/bedrijfsrestaurant van de instelling 3.9
De sportvoorzieningen voor studenten 2.5
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...