Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Informatica bij Hogeschool Leiden - Leiden

Eén studie, vier richtingen. Dat is Informatica in Leiden. De opleiding combineert kleinschaligheid met brede keuzemogelijkheden. Daardoor is er aandacht en ruimte voor wie jij bent en wat jij wilt worden. Hogeschool Leiden geeft je de mogelijkheid om je in het eerste jaar breed te oriënteren en je vanaf het tweede jaar te specialiseren richting beroepen als software-engineer, netwerkarchitect, multimediaspecialist, bedrijfskundig ICT’er of forensisch ICT’er.

Vier richtingen
Informatica is een veelzijdig vakgebied. Daarom biedt Hogeschool Leiden je de mogelijkheid om na het propedeusejaar te kiezen voor een richting die het beste bij je talenten en je ambities past. De vier richtingen waaruit je kan kiezen zijn:
- Software Engineering
- Forensisch ICT
- Business IT
- Media Technologie

Software Engineering gaat over de methoden en technieken die nodig zijn om hoogwaardige softwaresystemen te bouwen, over analyse, ontwerp, testen, ingebruikstelling en aanpassen van systemen. Softwaresystemen van groot tot klein; grote computersystemen, zoals bij banken en overheden en kleinere systemen, zoals voor een mobiele telefoon. Systemen met een sterke afhankelijkheid van de tijd, zoals bij verkeerssystemen en systemen waarbij de tijd minder cruciaal is (zoals voor het plaatsen van een bestelling).

Forensisch ICT wordt steeds meer onmisbaar in een maatschappij, die gekenmerkt wordt door een enorme toename van het gebruik van ICT in de samenleving. Met de groei van ICT-gebruik groeit ook het misbruik. Het traceren van misbruik, het beveiligen tegen misbruik en de inzet van ICT bij opsporing en vervolging van criminelen is het werkterrein van de forensisch ICT-er. De forensisch ICT-er weet wat wettelijk toelaatbaar en ontoelaatbaar is en weet bewijs dusdanig aan te leveren aan de rechterlijke macht dat dit wordt toegelaten als rechtmatig verkregen bewijs.

Business IT spitst zich vooral toe op organisaties en de manier waarop deze organisaties omgaan met ICT. Om een hedendaags bedrijf optimaal te laten functioneren wordt in toenemende mate vertrouwd op applicaties, die vaak continu draaiende moeten worden gehouden. Daarvoor is betrouwbaarheid en onderhoud van de ICT-middelen essentieel, geborgd door een optimale architectuur. Niet alleen om mee te gaan in de voortsnellende technologische ontwikkelingen, maar juist ook om vooruit te lopen op de concurrentie.

Bij Media Technologie maak je kennis met verschillende technieken voor diverse media (internet, televisie, film, radio). Media Technologie speelt in op een nieuwe generatie; een generatie die opgroeit met vele soorten media en steeds meer gewend raakt aan een snelle en eenvoudig toegankelijke manier van nieuwsvoorziening, kennisoverdracht en amusement. Je leert toepassingen ontwerpen en vorm te geven en daar op een creatieve manier gebruik van te maken. Het gaat bij deze richting om een juiste mix van ICT, media en creativiteit, waarbij jij en ik, de gebruikers, centraal staan.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...