Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Biologie & medisch laboratoriumonderzoek bij Hogeschool Leiden - Leiden

Onderzoek doen naar methoden om betrouwbaar en goedkoop ziekteverwekkers op te sporen, mogelijke oorzaken en oplossingen te vinden voor allerlei ernstige ziekten zoals kanker, reuma of aids en je te richten op weefselonderzoek om de diagnose voor patiënten te helpen oplossen... Het zijn maar een paar voorbeelden van het veelzijdige, uitdagende en maatschappelijk nuttige werk dat je kunt doen, nadat je de opleiding Biologie en medisch laboratoriumonderzoek (B&M) hebt afgerond.

B&M
Bij B&M onderzoek je plantaardig, dierlijk of menselijk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan DNA-sporenonderzoek om misdaden te helpen oplossen of aan onderzoek van bloedmonsters om de malariaparasiet te kunnen ontdekken. En wat denk je van kankeronderzoek of onderzoek aan vreemde ziekteverwekkende virussen (het Mexicaanse griepvirus bijvoorbeeld)? Geen materiaal is ingewikkelder en spannender dan wat op natuurlijke wijze is ontstaan! Na je opleiding ga je meestal als onderzoeker in een laboratorium werken. Je werk zal vaak van grote waarde zijn voor de samenleving. Je kunt ook diagnostisch onderzoek doen om patiëntmateriaal, zoals bloed of urine, te onderzoeken om uiteindelijk een optimale behandeling voor de patiënt te helpen bepalen. Kijk maar eens om je heen en ontdek waar allemaal biochemische, biologische en medische kennis voor nodig is geweest. Veel van onze studenten komen dan ook aan het werk in de omgeving van Hogeschool Leiden dat is gesitueerd op het BioScience Park, een bedrijventerrein in Leiden op het gebied van biomedisch onderzoek waar ruim 2500 analisten werkzaam zijn.

B&M en Chemie in Leiden
B&M en Chemie (samen vormen zij het Hoger Laboratorium Onderwijs van Hogeschool Leiden) hebben een uitstekende reputatie: diverse afstudeeropdrachten vielen al in de prijzen. De laboratoria waar je voor een belangrijk deel van je studie werkt, zijn voorzien van moderne apparatuur. Tijdens je studie werk je veel met anderen samen. Je kent elkaar en de docenten kennen jou. Alles is erop gericht je goed voor te bereiden op je loopbaan. Zo worden de opdrachten aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen uit de praktijk en weet je hoe het er straks in het echt aan toe gaat. Er is veel begeleiding, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je studie. Je weet wat je wilt en anders ga je zelf op onderzoek uit.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...