Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Chemie bij Hogeschool Leiden - Leiden

Onderzoek doen naar methoden om betrouwbaar en goedkoop vervuiling op te sporen, geneesmiddelen te ontwikkelen, nieuwe plastics te maken... Het zijn maar een paar voorbeelden van het veelzijdige, uitdagende en maatschappelijk nuttige werk dat je kunt doen nadat je de opleiding Chemie hebt afgerond.

Chemie
Als scheikunde je favoriete vak is, is de opleiding Chemie echt iets voor jou! Chemici zijn nieuwsgierige mensen; ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe stoffen die in het dagelijks leven heel handig of nuttig zijn. Denk maar eens aan medicijnen, cosmetica, kunststoffen, (schone) brandstoffen, lichtgewicht metalen e.d. Ook houden chemici zich bezig met het onderzoeken van stoffen en het ontwikkelen van nieuwe technieken om deze aan te kunnen tonen. Bij sporenanalyse in forensisch onderzoek is de kennis van chemici bijvoorbeeld heel belangrijk!

Chemici ontwikkelen onderzoeksmethoden, voeren syntheses en metingen uit en zijn in staat uit de resultaten de juiste conclusies te trekken. Bestaat het broeikaseffect wel? Hoe maak je een milieuvriendelijke verf die niet bij de eerste de beste regenbui van het kozijn afspoelt? Hoe kun je de houdbaarheid van voedingsmiddelen verlengen? Hoe maak je een batterij die heel lang meegaat? Hoe kun je verontreinigde bodem schoonmaken? Vind je een antwoord op deze en andere vragen, dan ben je als chemicus in je element!

Chemie en Biologie en medisch laboratoriumonderzoek (B&M) in Leiden
Chemie en B&M (samen vormen zij het Hoger Laboratorium Onderwijs van Hogeschool Leiden) hebben een uitstekende reputatie: diverse afstudeeropdrachten vielen al in de prijzen. De laboratoria waar je voor een belangrijk deel van je studie werkt, zijn voorzien van moderne apparatuur. Tijdens je studie werk je veel met anderen samen. Je kent elkaar en de docenten kennen jou. Alles is erop gericht je goed voor te bereiden op je loopbaan. Zo worden de opdrachten aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen uit de praktijk en weet je hoe het er straks in het echt aan toe gaat. Er is veel begeleiding, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je studie. Je weet wat je wilt en anders ga je zelf op onderzoek uit.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...