Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Sociaal pedagogische hulpverlening bij Hogeschool Leiden - Leiden

De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) vormt samen met de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) de afdeling Social Work. Sociaal pedagogisch hulpverlenen is écht mensenwerk. Je werkt mèt mensen en je werkt vóór mensen. Je biedt hulp aan mensen die zich, tijdelijk of langdurig, niet zelfstandig kunnen redden in onze maatschappij.

Kinderen, pubers en jongeren, maar ook volwassenen of ouderen. Je doelgroepen zijn net zo divers als de samenleving. Allereerst probeer je erachter te komen welke (vaak ernstige) problemen je cliënten hebben. Je bedenkt samen oplossingen om hun situatie te verbeteren. Daarnaast begeleid je ze bij het opbouwen en leiden van een zinvol dagelijks bestaan. Je werkt meestal in een team met meerdere disciplines en je hebt veel contact met mensen uit andere organisaties en instellingen.

Beroep centraal
Het beroep staat centraal en we gaan ervan uit dat je actief studeert. De organisatie van het onderwijs is gericht op de student. Tijdens je opleiding bereiden we je voor op een dynamisch en veranderlijk beroep, waarin geen dag hetzelfde zal zijn! Wij zien leren als een proces dat nooit ophoudt. Je kiest een taak uit, je denkt erover na, zoekt een passende, verantwoorde en toetsbare manier van werken en je gaat aan de slag. Deze elementen kom je telkens weer tegen in ons hele programma, van de eerste tot de laatste dag. Daarbij worden de vragen en problemen waarmee je als student te maken krijgt, steeds ingewikkelder. Het beroep staat dus vanaf de eerste dag centraal. Je krijgt concrete, ‘echte’ problemen voorgeschoteld en aanwijzingen voor verschillende manieren om die aan te pakken.

Alle kanten op met SPH
Sinds 1 september 2002 werken alle universiteiten en hogescholen met de bachelor-masterstructuur. Dit betekent dat het onderwijs wordt opgedeeld in twee fasen: de bachelorfase en de masterfase. Een vierjarige hbo-opleiding heet een bacheloropleiding. Na afronding van je studie krijg je een bachelorgraad. Bij SPH ontvang je, na het behalen van de noodzakelijke studiepunten, het Internationaal erkende diploma Bachelor of Social Educational Care met daarop vermeld: Studierichting Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarmee ben je goed voorbereid op je toekomstige loopbaan als hulpverlener in allerlei situaties waarbij mensen in de knel zitten. Wat je ambities ook zijn, met SPH kun je veel kanten op!

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...