Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Toegepaste Psychologie bij Hogeschool Leiden - Leiden

Na de opleiding kunt u als bachelor of Applied Psychology antwoord geven op vragen als: Welke sollicitant is het meest geschikt voor een openstaande functie? Hoe maken we een voorlichtingscampagne om gezond gedrag te bevorderen? Hoe ontwikkel ik een goede training? Welke capaciteiten heeft deze (jong) volwassene? Tijdens de studie ontwikkelt u aanvullende competenties die u in uw beroep kunt inzetten.

Gedrag van mensen
De maatschappij wordt steeds ingewikkelder: traditionele sociale verbanden zijn verdwenen en het individu staat centraal. De vrijheid om individuele keuzes te maken is groot. Dat is uitdagend, maar brengt tegelijk een flinke eigen verantwoordelijkheid met zich mee. Individuen, bedrijven en organisaties hebben hierdoor steeds meer behoefte aan informatie over (de voorspelbaarheid van) menselijk gedrag in verschillende situaties. De deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie reikt kennis aan over menselijk gedrag vanuit verschillende invalshoeken.

Kennis toepassen
Als toegepast psycholoog maakt u gebruik van de meest recente kennis en methoden uit de psychologie. U kunt deze kennis op praktische wijze toepassen in dienstverlenende situaties. Hierbij gaat het steeds om het bevorderen van gezond en zelfstandig functioneren van mensen. Uw rol is divers: beoordelaar, adviseur, coach, beïnvloeder, trainer, voorlichter of onderzoeker. Na deze opleiding kunt u psychologische tests en onderzoeken uitvoeren. U kunt conclusies trekken uit de testresultaten. U functioneert hierbij in teamverband en u kunt communiceren met collega’s uit de eigen discipline en andere disciplines.

Werk en studie
De deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie is een vierjarige bacheloropleiding waarbij u werk en studie combineert. Voorwaarde voor deelname is dat u minimaal 20 uur per week werkt in een relevante werkomgeving.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...