Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

HBO-rechten bij Hogeschool Leiden - Leiden

Onze maatschappij is een stuk ingewikkelder dan vroeger; het aantal wetten en regels is enorm toegenomen. Meer regels betekent automatisch: meer werk voor juristen! Niet alleen voor rechters en advocaten: ook het bedrijfsleven en de overheid hebben in toenemende mate behoefte aan juridisch geschoold personeel. Hbo-juristen kunnen dus veel kanten op.

Kennis en creativiteit
Als hbo-jurist kun je aan de slag in uitvoerende, beleids-, staf- of adviesfuncties. Je bent een professional, die een stevige dosis juridische kennis weet te combineren met een talent voor creatieve oplossingen. Je onderhandelt met en bemiddelt tussen partijen, je bereidt dossiers voor, je maakt rechtszaken gereed, schrijft brieven, stelt dagvaardingen op of je behandelt verzoeken en bezwaarschriften. Tijdens je opleiding verwerf je de competenties die je nodig hebt om adviezen uit te brengen en om beslissingen te nemen.

Commercieel en overheid
Je werkt over het algemeen bij commerciële bedrijven, overheden, rechtbanken, notariskantoren en adovatenkantoren. Je schrikt er niet voor terug grote dossiers over juridische kwesties aan te leggen, wetteksten te interpreteren en rechtszaken voor te bereiden. Je bespreekt met cliënten de strategie die je volgt om een juridische zaak tot een goed einde te brengen. Gedegen kennis van een groot aantal rechtsgebieden behoort daarom tot je bagage.

Praktisch
De praktijk speelt een grote rol in de opleiding. Je leert vooral de juridische kennis die je opdoet toe te passen. Je werkt bijvoorbeeld aan opdrachten die aan de praktijk zijn ontleend. In je derde jaar loop je tien maanden stage. Een gedegen voorbereiding op het echte werk!

Togaberoepen
Wil je rechter worden, advocaat of officier van justitie, dan heb je een universitaire studie nodig, gevolgd door een speciale beroepsopleiding. Met je hbo-bachelordiploma op zak kun je doorstromen naar de universiteit. Hogeschool Leiden heeft afspraken gemaakt met Universiteit Leiden waardoor het mogelijk is om versneld door te stromen naar de Master. Gemotiveerde studenten met voldoende studieresultaten kunnen vanaf het tweede studiejaar aan een speciaal doorstroomprogramma deelnemen. Je volgt dan in de jaren 2, 3 en 4 vast een aantal vakken aan de universiteit, in plaats van enkele onderdelen van je HBO-Rechtenstudie.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...