Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Management in de zorg bij Hogeschool Leiden - Leiden

De zorg- en welzijnssector ontwikkelt zich voortdurend. Instellingen krijgen steeds meer te maken met complexe bedrijfsmatige en beleidsmatige vraagstukken. Personeelsbeleid, verandermanagement, financieel beheer en kwaliteitszorg zijn hier voorbeelden van. Daarnaast doen begrippen als prestatie- en kwaliteitsindicatoren, resultaatafspraken en vraaggestuurd werken hun intrede. De manager speelt bij dit alles een centrale rol.

Competentiegericht
De opleiding Management in de Zorg is gericht op het verwerven c.q. verder ontwikkelen van de competenties die een manager moet bezitten, zodat u zowel op operationeel als op tactisch niveau een bijdrage kunt leveren aan de organisatie waarin u werkt. Uw persoonlijke ontwikkeling staat voorop. U doet kennis op van verschillende terreinen van bedrijfsvoering, zoals marketing en financiën, informatieverwerking, verandermanagement, ketenmanagement en human resource management. Maar u leert ook hoe u veranderingen in een organisatie kunt initiëren en implementeren. Als leidinggevende weet u mensen te inspireren en te stimuleren. Hierbij is uiteraard steeds de vraag van de cliënt of de markt richtinggevend voor uw handelen en bepalend voor het resultaat.

Praktijkgericht
De opleiding is vormgegeven in samenwerking met het werkveld. Kenmerkend voor professionals op het niveau van tactisch management is dat zij in staat zijn diverse rollen, methoden en technieken toe te passen, onafhankelijk van de situatie. De vraagstukken die u tegenkomt zijn complex en kunnen niet worden opgelost met standaardprocedures. Tijdens de opleiding fungeert uw eigen werksituatie als krachtige en belangrijke leeromgeving. De authentieke taken en producten van een manager vormen namelijk het uitgangspunt en u voert praktijkopdrachten uit binnen uw organisatie. Uiteraard wordt u hierbij ondersteund door een begeleider uit de eigen organisatie. Wat u leert heeft directe relevantie voor het eigen werk.

Studentgericht
U bent bij Hogeschool Leiden regisseur van uw eigen studie. Het doel staat vast, namelijk het ontwikkelen van alle opleidingscompetenties tot het vereiste niveau. De weg ernaartoe bepaalt u voor een deel zelf. U kiest uw eigen leerroute en stemt uw studieplan af op wat u meebrengt aan kennis en ervaring én op de mogelijkheden van uw werk en privésituatie. De studie begint met het in kaart brengen van ieders persoonlijke competentieprofiel en het maken van een studieplan. Sommige competenties heeft u wellicht al, bijvoorbeeld omdat u al veel ervaring heeft met leidinggeven aan een team. Op basis van aantoonbaar verworven competenties kunt u voor één of meer modules vrijstelling aanvragen bij de Examencommissie.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...