Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Communicatie bij Hogeschool Leiden - Leiden

De reclametune van Nationale Nederlanden. De gratis krant in de trein. De site van het Ministerie. De commercial op tv. Het logo op de vrachtauto. De gemeentefolder in de bus. De widgets op je Facebook. De verpakking van je candybar.

Je zoekt een opleiding die breed is? Welkom in de wereld die communicatie heet. Oftewel de meest veelzijdige studie die je maar kunt bedenken. Want communicatie is overal. En in Leiden kom je alles te weten over de wereld van PR, reclame en voorlichting.

Het voorwoord van de CEO. De etalage van de Bijenkorf. De narrowcasting in de tram. De speech van de minister. Het interview op de radio. De banner op nu.nl. De actieaanbieding van de supermarkt. De borden langs de weg.

De opleiding is even afwisselend als het communicatievak zelf. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten. In samenwerking met andere studenten bedenk je een marketingstrategie, maak je tijdschrift of een website, schrijft een PR-plan voor een product, presenteert een nieuwe media aanpak, enzovoort.

Het reclamedoek op een gevel. Het lettertype op de verpakking. De bijsluiter van het product. Het magazine van de gemeente. De viral van Nike. De verkiezingsleus op een poster. De leader van het tv-programma.

Alles binnen de opleiding is gericht op de praktijk van het communicatievak. De opdrachten zijn realistisch. De docenten hebben vaak zelf gewerkt in het bedrijfsleven. In het derde en vierde jaar loop je stage bij een reclamebureau, een PR-bureau, de afdeling Voorlichting van een organisatie, ontwerpstudio of een ander bedrijf naar jouw keuze. Dat kan ook in het buitenland zijn.

Het huis-aan-huis leaflet van de gemeentereiniging. De stand op een beurs. De url op de verpakking. De voorlichtingsvideo in de bedrijfshal. Het bedrijfsfilmpje op de site. De radiocampagne voor een frisdrank.

Zin om te gaan werken in de wereld die Communicatie heet? Maak je op voor een leuke maar intensieve studie! Na vier jaar Communicatie aan Hogeschool Leiden ben je klaar voor een baan in het meest afwisselende vak dat je kunt bedenken.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...