Hogeschool Leiden - Leiden

Instelling: Hogeschool Leiden
Vestigingen in: Den Haag, Leiden
Opleidingsniveaus: HBO Bachelor, HBO Master, Overig
Bezoekersadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden
Postadres: Zernikedreef 11, 2333 CK Leiden

Human resource management bij Hogeschool Leiden - Leiden

Arbeid is de centrale factor in elke organisatie. Zonder arbeid kan een organisatie niet functioneren. Tegelijk is arbeid een centrale factor in veel mensenlevens. Door te werken krijgen mensen inkomsten en sociale contacten en ontwikkelen zij zichzelf. De werkende mens is de doelgroep van de Human Resource (HR) professional.

Het bedrijfsleven vraagt steeds vaker om flexibele, breed inzetbare mensen, die snel kunnen inspelen op veranderingen. Trefwoorden op de arbeidsmarkt zijn naast flexibiliteit en brede inzetbaarheid ook employability, beroepsmobiliteit, opleiding, scholing en loopbaanontwikkeling. Al deze trefwoorden vallen onder één noemer: het vermogen te veranderen. Dat wordt van de moderne werknemer gevraagd en dat moeten HR-professionals kunnen stimuleren. Zij moeten zelf mee kunnen gaan in alle veranderingen én anderen kunnen helpen het maximale te halen uit hun organisatie of loopbaan.

Generalist
De HR-professional is een flexibele, breed inzetbare generalist. De opleiding Human Resource Management (HRM) bereidt je hierop voor. Je hebt straks kennis van personeelsmanagement en bent bovendien thuis in organisatievraagstukken, organisatieverandering, loopbaanbeleid, arbeidsrecht en beloning. Zelf breng je ook het een en ander in: je bent geïnteresseerd in mensen, hebt overtuigingskracht en snel inzicht. Als HR-professional vervul je een dienstverlenende rol. Je denkt zakelijk en houdt de belangen van je cliënt en de organisatie in het oog.

Praktijk
Bij Hogeschool Leiden ben je vanaf het eerste jaar bezig met de beroepspraktijk. Alles wat je leert is van belang voor je beroep. In kleine groepjes werk je aan het oplossen van een probleem, een praktijkgerichte projectopdracht. Je leert bijvoorbeeld een re-integratieplan op te stellen voor een arbeidsongeschikte medewerker. Je voert vanaf het begin van de opleiding opdrachten uit in de praktijk, bijvoorbeeld door middel van werkbezoeken, interviews en een oriëntatiestage. Je leert samenwerken, discussiëren en een presentatie houden. Zelf doen, daar geloven we in bij Hogeschool Leiden. Het is jouw toekomst, jij bent de regisseur van je eigen opleiding. Uiteraard krijg je daarvoor alle begeleiding die je nodig hebt. Je krijgt les van docenten met (veel) ervaring in het werkveld. Ook krijg je les van docenten die, naast hun lesgevende taak, werkzaam zijn in het beroepenveld.

Informatie over
Hogeschool Leiden - Leiden

Welke opleidingen kun je volgen aan Hogeschool Leiden - Leiden?

(28) opleidingen gevonden

Meer informatie over Leiden

Informatie over de kwalititeit van Hogeschool Leiden - Leiden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...